Stari Jankovci i Lovas prednjače u povlačenju novca iz fondova…

vinkovci.com.hr
 

Vinkovci

 
Portal Vinkovci Vinkovci
Osvježeno
17:02
Kol
2018
16

Vinkovci › Vijesti › Gradske vijesti › Gospodarstvo › Stari Jankovci i Lovas prednjače u povlačenju novca iz fondova…

Vinkovci Obrazovanje-811x184
Vinkovci Alba-marketing-web-dizajn-811x184  rotator  rotator
Vinkovci Stipendija-811x184
naj-naj.hr
 
 
Najnoviji videi
 
Vinkovci Ekološko sredstvo za impregnaciju, hidrofobiranje, domašćivanje i čišćenje kože - obuća Ekološko sredstvo…
Ekološko sredstvo…
Vinkovci Ekološko sredstvo za impregnaciju, hidrofobiranje, domašćivanje i čišćenje kože - obuća Ekološko sredstvo…
Ekološko sredstvo…
Vinkovci Ekološko sredstvo za impregnaciju, hidrofobiranje, domašćivanje i čišćenje kože - remen Ekološko sredstvo…
Ekološko sredstvo…
Vinkovci Ekološko sredstvo za impregnaciju, hidrofobiranje, domašćivanje i čišćenje kože - Kožne jakne Ekološko sredstvo…
Ekološko sredstvo…
Recepti
Ovako sočne palačinke još niste probali - Vinkovci, vinkovci.com.hr Ovako sočne palačinke…
Ako su vam dosadile obične…
Što sve trebate znati o cvijetu soli? - Vinkovci, vinkovci.com.hr Što sve trebate znati…
RECEPT MATE JANKOVIĆA
Sva lica kuhanog vina: Crveno, slatko s medom - Vinkovci, vinkovci.com.hr Sva lica kuhanog vina:…
Priprema: Stavite vino,…
Bruskete s jagodama, kozjim sirom i balsamicom - Vinkovci, vinkovci.com.hr Bruskete s jagodama,…
Kozji sir i jagode. Da!…
Igre, igrice
Sviraj mi sviraj… - Vinkovci, vinkovci.com.hr Sviraj mi sviraj…
Pretvorite se u pravog…
Scooby-Doo - Strašni dvorac - Vinkovci, vinkovci.com.hr Scooby-Doo - Strašni…
Scooby Doo i ekipa
Super Mario Castle - Vinkovci, vinkovci.com.hr Super Mario Castle
Super Mario avantura
Bubblez - Vinkovci, vinkovci.com.hr Bubblez
Za one koji vole šarene…
Povezani članci
Zadnje vijesti
KONTAKTIRAJTE NAS

Uredništvo

E-mail:
urednistvo@vinkovci.com.hr

 

 
REKLAME

 
INFO

 
05
 
09.2017

Stari Jankovci i Lovas prednjače u povlačenju novca iz fondova EU-a

KORISTE MOGUĆNOSTI
Stari Jankovci i Lovas prednjače u povlačenju novca iz fondova EU-a
 

Stari Jankovci i Lovas dvije su općine Vukovarsko-srijemske županije koje prednjače u povlačenju novca iz fondova Europske unije.

Općina Stari Jankovci, kojoj pripadaju još sela Novi Jankovci, Slakovci, Orolik i Srijemske Laze i ima više od 5000 stanovnika, u ovoj je godini prema EU fondovima aplicirala programe vrijedne 17 milijuna kuna, a jedan od njih, modernizacija javne rasvjete i postavljanje nove LED rasvjete u cijeloj općini, sredinom srpnja uspješno je završen. Taj projekt, vrijedan 650.000 kuna, proveden je uz financijsku potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u iznosu od 350.000 kuna. Uz manje zagađenje okoliša i smanjenje emisije štetnih plinova, nova rasvjeta smanjuje godišnju potrošnju električne energije za oko 200.000 kuna.

Šokačka magistrala
Ovih dana očekuju i potpisivanje ugovora vezanih uz Šokačku magistralu, koja će mjesta te općine, ali i sjeveroistočni dio županije od Vukovara do Iloka, najbrže povezati preko Otoka s autocestom A3. Rok izgradnje je šest mjeseci, a cesta bi u promet trebala biti puštena do lipnja sljedeće godine, kažu s neskrivenim ponosom u Općini Stari Jankovci. Budu li kandidirani projekti prihvaćeni, slijede radovi na sanaciji lokalnih cesta, a u Novim Jankovcima pokraj nogometnog stadiona niknut će novi dom kulture. Trenutno je u provedbi projekt prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora competenceNET, Interreg – IPA CBCHR-BA-ME 2014-2020, usmjeren na jačanje poduzetničke suradnje. Sufinanciran je sredstvima EU-a, nositelj projekta je Razvojna agencija Žepče, a općine Stari Jankovci i Tovarnik te Unija poslodavaca Crne Gore su partneri. Cilj projekta je povećanje održivog ekonomskog razvoja mikro, malih i srednjih poduzeća. Ukupna je vrijednost projekta, koji će trajati dvije i pol godine, nešto manja od 700 tisuća eura, od čega EU financira 85 posto.

- Svoju priliku za uređenje općine vidimo i kroz program ruralnog razvoja, ali i kroz programe hrvatskih ministarstava. Tu su još neki neinfrastrukturni projekti. Kandidirali smo preko Ministarstva kulture program “Birajmo aktivno starenje” od 855.000 kuna, reciklažno dvorište - dva milijuna kuna, projekt “Zaželi” - 4,4 milijuna kuna - kaže načelnik Općine Stari Jankovci Dragan Sudarević, dodajući kako očekuje do kraja godine rezultate za sve prijavljene projekte.

Spremna 65 projekta
Na istoku Slavonije djeluje Ured za međunarodnu suradnju TINTL, koji pomaže općinama Lovas, Tompojevci, Tovarnik, Stari Jankovci i Gradu Iloku u izradi projekata i povlačenju sredstava iz fondova EU-a pa su za te četiri općine i grad donijeli ukupno 20 milijuna eura, a u ovoj godini imaju pripremljena 64 projekta u vrijednosti od desetak milijuna eura.

U mnogim stvarima Općina Lovas, koju uz Lovas čini i mjesto Opatovac, prednjači ne samo u Vukovarsko-srijemskoj županiji nego i u Hrvatskoj, primjerice, po uspješnom povlačenju novca iz EU fondova.

- Natjecali smo se i za sredstva iz Programa ruralnog razvoja, do sada nam je odobren projekt iz mjere 7.1, gdje smo dobili 100 tisuća kuna za izradu razvojne strategije Općine do 2020. Još čekamo rezultat za mjere 7.2, gdje smo aplicirali projekt asfaltiranja nerazvrstanih cesta u vrijednosti od oko milijuna kuna, i za mjeru 7.4, za rekonstrukciju doma kulture u Opatovcu, gdje je prostor za kulturne događaje i uredi lokalne uprave, sve u vrijednosti 1,5 milijuna kuna. Ministarstvo građevinstva nam je javilo da nam je odobren projekt energetske obnove predškolskih ustanova pa ćemo urediti i zgradu našeg dječjeg vrtića. Ove nas godine još čeka sanacija deponija u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša. To je projekt vrijedan sedam milijuna, ali smo preko javne nabave uspjeli smanjiti troškove na pet milijuna kuna - kaže načelnica Tanja Cirba, ponosna i na priznanje za transparentnost općinskog proračuna.

Autor: VINKOVCIglas-slavonije.hr
  • Vinkovci
Vijest se nalazi u:

 
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
 
Sveta tri kraljaNova godinaZaštita prava autora i korisnikaPredstavljanje knjige Marijana AlmašaFil Tilen po prvi puta u VinkovcimaSveti StjepanBožić
 
vinkovci.com.hr preporuča
Studio keramike Prag - tečaj keramike
 
Online izdanje - i do 80% popusta
Glas Istre Današnje izdanje (i do 80% popusta) Novi List Današnje izdanje (i do 80% popusta) Zadarski List Današnje izdanje (i do 80% popusta)
 
Horoskop - vinkovci.com.hr
 
 
Kupujete li preko interneta?
  •   Da
  •   Ne
 
 
FACEBOK
 
Tweets by vinkovci (@vinkovci)

 

Vinkovci › Vijesti › Gradske vijesti › Gospodarstvo › Stari Jankovci i Lovas prednjače u povlačenju novca iz fondova EU-a