Predstavljen promotivni film i biciklistička ruta Vukovarsko-srijemske…

vinkovci.com.hr
 

Vinkovci

 
Portal Vinkovci Vinkovci
Osvježeno
14:22
Lis
2018
03

Vinkovci › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › Predstavljen promotivni film i biciklistička ruta Vukovarsko-srijemske…

Vinkovci Obrazovanje-811x184
Vinkovci Alba-marketing-web-dizajn-811x184  rotator  rotator
Vinkovci Stipendija-811x184
naj-naj.hr
 
 
Najnoviji videi
 
Vinkovci Ekološko sredstvo za impregnaciju, hidrofobiranje, domašćivanje i čišćenje kože - obuća Ekološko sredstvo…
Ekološko sredstvo…
Vinkovci Ekološko sredstvo za impregnaciju, hidrofobiranje, domašćivanje i čišćenje kože - obuća Ekološko sredstvo…
Ekološko sredstvo…
Vinkovci Ekološko sredstvo za impregnaciju, hidrofobiranje, domašćivanje i čišćenje kože - remen Ekološko sredstvo…
Ekološko sredstvo…
Vinkovci Ekološko sredstvo za impregnaciju, hidrofobiranje, domašćivanje i čišćenje kože - Kožne jakne Ekološko sredstvo…
Ekološko sredstvo…
Recepti
Ovako sočne palačinke još niste probali - Vinkovci, vinkovci.com.hr Ovako sočne palačinke…
Ako su vam dosadile obične…
Što sve trebate znati o cvijetu soli? - Vinkovci, vinkovci.com.hr Što sve trebate znati…
RECEPT MATE JANKOVIĆA
Sva lica kuhanog vina: Crveno, slatko s medom - Vinkovci, vinkovci.com.hr Sva lica kuhanog vina:…
Priprema: Stavite vino,…
Bruskete s jagodama, kozjim sirom i balsamicom - Vinkovci, vinkovci.com.hr Bruskete s jagodama,…
Kozji sir i jagode. Da!…
Igre, igrice
Sviraj mi sviraj… - Vinkovci, vinkovci.com.hr Sviraj mi sviraj…
Pretvorite se u pravog…
Scooby-Doo - Strašni dvorac - Vinkovci, vinkovci.com.hr Scooby-Doo - Strašni…
Scooby Doo i ekipa
Super Mario Castle - Vinkovci, vinkovci.com.hr Super Mario Castle
Super Mario avantura
Bubblez - Vinkovci, vinkovci.com.hr Bubblez
Za one koji vole šarene…
Povezani članci
Zadnje vijesti
KONTAKTIRAJTE NAS

Uredništvo

E-mail:
urednistvo@vinkovci.com.hr

 

 
REKLAME

 
INFO

 
02
 
05.2018

Predstavljen promotivni film i biciklistička ruta Vukovarsko-srijemske…

Predstavljen promotivni film i biciklistička ruta Vukovarsko-srijemske županije
 

Održana je tiskovna konferencija o promotivnom filmu Vukovarsko-srijemske županije te programu razvoja cikloturizma na kontinentu.

Na tiskovnoj konferenciji govorio je župan Božo Galić, pročelnica UO za turizam i kulturu Marija Budimir te direktorica TZ Vukovarsko-srijemske županije Rujana Bušić Srpak.

Promotivni film Vukovarsko-srijemske županije prikazuje scene povijesnog i kulturnog nasljeđa, poljoprivrednu baštinu, turističke atrakcije, lov i ribolov, kulturne događaje i manifestacije i tradicionalnu eno-gastronomsku ponudu Vukovarsko-srijemske županije. Film je snimljen u suradnji sa UO za turizam i kulturu, UO za poljoprivredu i infrastrukturu i TZ Vukovarsko-srijemske županije. Za izradu filma zaslužna je tvrtka Digital Cinema Enviroment d.o.o., vrijedan 70.000 kuna, a koji će premijerno biti prikazan na Zagreb Tourfilm Festivalu.

Za program razvoja cikloturizma na kontinentu Vukovarsko-srijemska županija je provela niz aktivnosti kojima je poboljšala razinu kvalitete usluge za cikloturiste koji dolaze u našu županiju. Putem Javnog poziva Ministarstva turizma za dodjelu bespovratnih potpora u okviru Programa razvoja cikloturizma na kontinentu u 2017. godini, uspješno je prošao projekt „Podizanje razine kvalitete i prepoznatljivosti cikloturističkih ruta na području Vukovarsko-srijemske županije“, ukupne vrijednosti 350.000 kuna.

Župan Galić je tom prigodom istaknuo: - "Turizam zauzima značajno mjesto i u Strategiji razvoja Vukovarsko-srijemske županije do 2020. godine. Mislim da imamo puno toga za ponuditi turistima, a posebice cikloturistima koji vozeći se biciklima mogu uživati u brojnim ljepotama ovoga kraja."

Pročelnica Budimir je, govoreći o projektu, navela: - "Postavljeno je osam biciklističkih stanica na području naše županije, na kojima su stalci za parking bicikala, stalak za popravak bicikala, pametne klupe za odmor i punjenje mobitela te info ploče sa svim potrebnim turističkim informacijama, a izrađene su i table s oznakom bike&bed smještaja. Odabrane lokacije nalaze se na biciklističkim rutama Dunav, Sava i Srijem."

Istaknuto je kako su biciklističke stanice postavljene u gradovima:  Ilok,  Otok i Vinkovci te u općinama: Andrijaševci, Bošnjaci, Cerna, Gunja i Lovas.

Tiskana je i Biciklistička karta Vukovarsko-srijemske županije te je postavljena i mobilna aplikacija pod nazivom: Biciklističke rute Vukovarsko-srijemske županije, koja se nalazi na platformi aplikacije VisionOne.

Vukovarsko-srijemska županija je početkom 2018. godine prijavila projekt u vrijednosti od 500.000 kn  kojim se želi dodatno razviti cikloturizam na području naše županije.

Direktorica Bušić Srpak je istaknula kako je namjera projekta dodatno uređenje biciklističke rute Srijem, a postaviti će se 5 novih biciklističkih stanica i to u Županji, Privlaci, Nuštru, Nijemcima i Vrbanji, te urediti i okoliš. Projekt će biti realiziran do kraja ove godine. Dodala je kako su rekordne turističke brojke ostvarene u 2017. godini, a  u 2018. je u prva četiri mejseca u županiji zabilježen rast noćenja turista za 8,3 posto.

Autor: Vinkovi.Com.Hrvusz.hr
  • Vinkovci
Vijest se nalazi u:

 
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
 
Sveta tri kraljaNova godinaZaštita prava autora i korisnikaPredstavljanje knjige Marijana AlmašaFil Tilen po prvi puta u VinkovcimaSveti StjepanBožić
 
vinkovci.com.hr preporuča
Studio keramike Prag - tečaj keramike
 
Online izdanje - i do 80% popusta
Glas Istre Današnje izdanje (i do 80% popusta) Novi List Današnje izdanje (i do 80% popusta) Zadarski List Današnje izdanje (i do 80% popusta)
 
Horoskop - vinkovci.com.hr
 
 
Kupujete li preko interneta?
  •   Da
  •   Ne
 
 
FACEBOK
 
Tweets by vinkovci (@vinkovci)

 

Vinkovci › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › Predstavljen promotivni film i biciklistička ruta Vukovarsko-srijemske županije