Potpisan ugovor za izradu Master plana prometnog razvoja Istočne…

vinkovci.com.hr
 

Vinkovci

 
Portal Vinkovci Vinkovci
Osvježeno
12:12
Lip
2018
13

Vinkovci › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › Potpisan ugovor za izradu Master plana prometnog razvoja Istočne…

Vinkovci Obrazovanje-811x184
Vinkovci Alba-marketing-web-dizajn-811x184  rotator  rotator
Vinkovci Stipendija-811x184
 
 
Najnoviji videi
 
Vinkovci Ekološko sredstvo za impregnaciju, hidrofobiranje, domašćivanje i čišćenje kože - obuća Ekološko sredstvo…
Ekološko sredstvo…
Vinkovci Ekološko sredstvo za impregnaciju, hidrofobiranje, domašćivanje i čišćenje kože - obuća Ekološko sredstvo…
Ekološko sredstvo…
Vinkovci Ekološko sredstvo za impregnaciju, hidrofobiranje, domašćivanje i čišćenje kože - remen Ekološko sredstvo…
Ekološko sredstvo…
Vinkovci Ekološko sredstvo za impregnaciju, hidrofobiranje, domašćivanje i čišćenje kože - Kožne jakne Ekološko sredstvo…
Ekološko sredstvo…
Recepti
Ovako sočne palačinke još niste probali - Vinkovci, vinkovci.com.hr Ovako sočne palačinke…
Ako su vam dosadile obične…
Što sve trebate znati o cvijetu soli? - Vinkovci, vinkovci.com.hr Što sve trebate znati…
RECEPT MATE JANKOVIĆA
Sva lica kuhanog vina: Crveno, slatko s medom - Vinkovci, vinkovci.com.hr Sva lica kuhanog vina:…
Priprema: Stavite vino,…
Bruskete s jagodama, kozjim sirom i balsamicom - Vinkovci, vinkovci.com.hr Bruskete s jagodama,…
Kozji sir i jagode. Da!…
Igre, igrice
Sviraj mi sviraj… - Vinkovci, vinkovci.com.hr Sviraj mi sviraj…
Pretvorite se u pravog…
Scooby-Doo - Strašni dvorac - Vinkovci, vinkovci.com.hr Scooby-Doo - Strašni…
Scooby Doo i ekipa
Super Mario Castle - Vinkovci, vinkovci.com.hr Super Mario Castle
Super Mario avantura
Bubblez - Vinkovci, vinkovci.com.hr Bubblez
Za one koji vole šarene…
Povezani članci
Zadnje vijesti
KONTAKTIRAJTE NAS

Uredništvo

E-mail:
urednistvo@vinkovci.com.hr

 

 
REKLAME

 
INFO

 
17
 
03.2017

Potpisan ugovor za izradu Master plana prometnog razvoja Istočne Hrvatske

Potpisan ugovor za izradu Master plana prometnog razvoja Istočne Hrvatske
 

Sredstvima EU financirat će se izrada prometnog Master plana funkcionalne regije Istočna Hrvatske, kroz ugovor koji su danas u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture potpisali resorni ministar Oleg Butković, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Tomislav Petric sa obnašateljicom dužnosti župana Virovitičko - podravske županije Sonjom Bošnjak, budući je ova županija korisnik projekta.

Ugovorom vrijednim 6,8 milijuna kuna identificirat će se prometne potrebe i prilike za poboljšanje prometnog sustava 5 slavonskih županija, budući su Virovitičko - podravskoj županiji partneri na projektu: Osječko - baranjska, Požeško - slavonska, Vukovarsko - srijemska i Brodsko - posavska županija, te su potpisivanju ugovora nazočili predstavnici svih slavonskih županija kao i župan Božo Galić.

Master plan, koji ima ulogu svojevrsne strategije prometnog razvoja regije, pružit će izravno strateško uporište za financiranje budućih projekata javne - gradske, prigradske i regionalne mobilnosti, budući je njegova uloga analizirati promet na područjima koja međusobno prometno gravitiraju (području funkcionalnih regija), identificirati probleme na tim područjima te generirati mjere, kao moguća rješenja tih problema.

„Ovaj ugovor je od izuzetne važnosti jer ćemo nakon sljedeće dvije godine, koliko će se provoditi ugovor, imati jasnu sliku stvarnih potreba tog kraja i spremne projekte koji će doprinijeti vraćanju života u Slavoniju.“ - rekao je ministar Butković i naglasio kako samo razvijena  i moderna prometna infrastruktura može služiti razvoju gospodarstva i potrebama stanovništva, a upravo je Slavonija područje kojem je potrebna izuzetna podrška ove države i Vlade.

Ministar Butković zaključio je kako Ministarstvo ima plan prema kojem bi u ovoj godini, uz ostale, trebali ugovoriti i rekonstrukciju željezničke pruge Zaprešić - Zabok i Vinkovci - Vukovar, izgradnju terminala za pretovar rasutih tereta u luci Osijek, te nastaviti na provedbi željezničkih projekata, cestovnih poput obilaznice Vodica, mosta Čiovo i naravno, projekta svih projekata - Pelješkog mosta.

U ime korisnika projekta, obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, izrazila je zadovoljstvo potpisom ovog ugovora kojim će se rješavati prometni problemi u pet slavonskih županija, a bit će temelj za daljnju pripremu i financiranje projekata. Također se zahvalila partnerima na projektu, predstavnicima Osječko - baranjske, Požeško - slavonske, Vukovarsko - srijemske i Brodsko - posavske županije, budući je suradnja na regionalnoj razini preduvjet za pripremu projekata koji će doprinijeti razvoju svih uključenih strana na ovom području.

Za projekte kojima će se rješavati problemi i poboljšavati uvjeti u javnom gradskom-prigradskom i regionalnom prometu, iz fondova EU na raspolaganju je oko 874 milijuna kuna.

„To dokazuje kako ulaganja u promet nisu usmjerena samo na velike infrastrukturne projekte, već i na manje, ali jednako važne projekte koji će imati direktan učinak na svakodnevni život građana jer će omogućiti bolju uslugu javnog prijevoza, putovanja učiniti povezanijim i sigurnijim.“. - rekao je ministar Butković prilikom današnjeg potpisivanja ugovora.

Do sada je u projekte javne gradske - prigradske i regionalne mobilnosti iz sredstava EU uloženo oko 20 milijuna kuna, a riječ je većinom o projektnoj dokumentaciji koja će u ovom programskom razdoblju 2014.-2020. omogućiti nastavak financiranja projekata i iskorištenost navedenih 874 milijuna kuna do 2023.

„S nastavkom provedbe i ugovaranjem novih projekta koje sam ranije spomenuo, ti bi projekti zajedno trebali doprinijeti iskorištenosti 9 milijardi kuna bespovratnih sredstava, koliko nam je iz fondova EU, u okviru Operativnog programa 'Konkurentnost i kohezija', na raspolaganju do 2023.“ - zaključio je ministar Butković.

Autor: VINKOVCI www.vinkovci.com.hr
  • Vinkovci
Vijest se nalazi u:

 
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
 
Sveta tri kraljaNova godinaZaštita prava autora i korisnikaPredstavljanje knjige Marijana AlmašaFil Tilen po prvi puta u VinkovcimaSveti StjepanBožić
 
vinkovci.com.hr preporuča
Studio keramike Prag - tečaj keramike
 
Online izdanje - i do 80% popusta
Glas Istre Današnje izdanje (i do 80% popusta) Novi List Današnje izdanje (i do 80% popusta) Zadarski List Današnje izdanje (i do 80% popusta)
 
Horoskop - vinkovci.com.hr
 
 
Kupujete li preko interneta?
  •   Da
  •   Ne
 
 
FACEBOK
 
Tweets by vinkovci (@vinkovci)

 

Vinkovci › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › Potpisan ugovor za izradu Master plana prometnog razvoja Istočne Hrvatske