Potpisan sporazum o političkoj suradnji na nadolazećim lokalnim…

vinkovci.com.hr
 

Vinkovci

 
Portal Vinkovci Vinkovci
Osvježeno
11:17
Svi
2018
24

Vinkovci › Vijesti › Gradske vijesti › Politika › Potpisan sporazum o političkoj suradnji na nadolazećim lokalnim…

Vinkovci Vip-201805-14438-811x1841 v2
Vinkovci Stipendija-811x184
 
 
Najnoviji videi
 
Vinkovci Ekološko sredstvo za impregnaciju, hidrofobiranje, domašćivanje i čišćenje kože - obuća Ekološko sredstvo…
Ekološko sredstvo…
Vinkovci Ekološko sredstvo za impregnaciju, hidrofobiranje, domašćivanje i čišćenje kože - obuća Ekološko sredstvo…
Ekološko sredstvo…
Vinkovci Ekološko sredstvo za impregnaciju, hidrofobiranje, domašćivanje i čišćenje kože - remen Ekološko sredstvo…
Ekološko sredstvo…
Vinkovci Ekološko sredstvo za impregnaciju, hidrofobiranje, domašćivanje i čišćenje kože - Kožne jakne Ekološko sredstvo…
Ekološko sredstvo…
Recepti
Ovako sočne palačinke još niste probali - Vinkovci, vinkovci.com.hr Ovako sočne palačinke…
Ako su vam dosadile obične…
Što sve trebate znati o cvijetu soli? - Vinkovci, vinkovci.com.hr Što sve trebate znati…
RECEPT MATE JANKOVIĆA
Sva lica kuhanog vina: Crveno, slatko s medom - Vinkovci, vinkovci.com.hr Sva lica kuhanog vina:…
Priprema: Stavite vino,…
Bruskete s jagodama, kozjim sirom i balsamicom - Vinkovci, vinkovci.com.hr Bruskete s jagodama,…
Kozji sir i jagode. Da!…
Igre, igrice
Sviraj mi sviraj… - Vinkovci, vinkovci.com.hr Sviraj mi sviraj…
Pretvorite se u pravog…
Scooby-Doo - Strašni dvorac - Vinkovci, vinkovci.com.hr Scooby-Doo - Strašni…
Scooby Doo i ekipa
Super Mario Castle - Vinkovci, vinkovci.com.hr Super Mario Castle
Super Mario avantura
Bubblez - Vinkovci, vinkovci.com.hr Bubblez
Za one koji vole šarene…
Povezani članci
Zadnje vijesti
KONTAKTIRAJTE NAS

Uredništvo

E-mail:
urednistvo@vinkovci.com.hr

 

 
REKLAME

 
INFO

 
04
 
04.2017

Potpisan sporazum o političkoj suradnji na nadolazećim lokalnim izborima…

PREDSTAVLJENI KANDIDATI ZA GRADONAČELNIKA I ZAMJENIKE GRADONAČELNIKA
Potpisan sporazum o političkoj suradnji na nadolazećim lokalnim izborima između HDZ-a i HSU-a
 

Dana 4. travnja 2017. godine u konferencijskoj dvorani hotela „Villa Lenije“ u Vinkovcima Gradska organizacija Hrvatske demokratske zajednice Vinkovci održala je potpisivanje Sporazuma o političkoj suradnji i predstavljanje kandidata za gradonačelnika i zamjenike gradonačelnika na nadolazećim lokalnim izborima.
O Sporazum političkoj suradnji govorili su predsjednik GO HDZ dr. Mladen Karlić i  potpredsjednik ŽO HSU VSŽ i predsjednik GO HSU Vinkovci gosp. Marinko Lukenda.

Nakon toga predsjednik GO HDZ-a Vinkovci dr. Mladen Karlić obratio se prisutnima i predstavio kandidata za gradonačelnika Vinkovaca. Ivana Bosančića. Istaknuo je kako je Ivan Bosančić, mag. oecc., 37 godina, oženjen je i otac dvoje djece. Zadnje četiri godine stekao je iskustva rada u lokalnoj upravi. Kroz spoj znanja o modelima funkcioniranja tržišta i rada administracije, predviđanja tržišnih odnosa u budućnosti i zalaganja za projekte i cjelokupnu lokalnu zajednicu te kroz samu provedbu projekata zasigurno je spreman, zajedno s našim građanima voditi Vinkovce u sljedeće četiri godine. Uvjeren je kako je dostojan predstavljati svakog stanovnika Vinkovaca jer je u dosadašnjem radu osluškivao njihove želje i sugestije. Osobne sklonosti i poslovni razvoj vezao je uz gospodarstvo i ekonomiju, a svoja znanja, osim obrazovanjem, razvijao je kroz rad u tvrtkama u realnom sektoru i sudjelovanjem u radu raznih poduzetničkih timova.

Zatim je predstavio kandidate za zamjenike gradonačelnika, Gabrijela Šokičića, dipl. iur. univ. spec. oec. i Katu Krešić dr. med. Za Gabrijela Šokičića rekao je da je kao pravnik prvih 13 godina radno iskustvo stjecao u gospodarstvu, zatim 17 godina radio kao rukovoditelj HZZO područni ured Vinkovci, a zadnje tri godine radi kao pročelnik Upravnog odjela u Gradu. Kroz radni vijek stekao je iskustvo  u gospodarstvu, javnim službama i lokalnoj samoupravi. Za kandidatkinju za zamjenicu gradonačelnika, Katu Krešić, rekao je da je liječnica koja je tijekom svoga rada i sudjelovanjem kroz brojne udruge pokazala poseban interes za čovjeka i uvijek se zalagala za poštivanje ljudskog dostojanstva svake osobe.

Kata Krešić će u svome radu posebno predano raditi za opće dobro posebno uvažavajući potrebe najranjivijih skupina, odričući se svake sebičnosti i častohleplja koji su nedopustivi,  posebice kod onih kojima građani daju svoje povjerenje, kako bi svaki čovjek u našem gradu mogao živjeti život dostojan ljudske osobe. „Samo takvim odnosom prema svojoj ulozi i zadaći možemo graditi međusobno povjerenje i optimizam koji su temelj za sve ono što je potrebno učiniti i popraviti kako bi u naš grad ljudi poželjeli doći i ostati, a ne iz njega odlaziti. To želim našem gradu i nama koji u njemu živimo. Iskreno vjerujem da to možemo postići, ako se istinski potrudimo“.

Ivan Bosančić u svome je govoru istaknuo:
„Temelj programa moga tima je čovjek te su u naše planove za slijedeće četiri godine utkana  razmišljanja velikog  broja  građana temeljem njihovih prijedloga i sugestija. Slušam i slušat ću naše građane, radit ćemo zajedno na poboljšanju kvalitete života u našim Vinkovcima. Mogu i znam kako, zajedno s Vama.
Stvorit ćemo uvjete kvalitetnijeg obrazovanja za našu djecu počevši već od predškolske dobi. Programe naših predškolskih ustanova želimo obogatiti različitim sadržajima kao što su strani jezici i informatika jer znamo kako je vrlo važno usmjeriti djecu na učenje već u vrtićkoj dobi kako bi uz igru počeli usvajati osnove stranih jezika i informatičkih tehnologija.

Osnovnoškolsko obrazovanje u našem gradu želimo organizirati u jednoj smjeni kako bi djeci ostalo više vremena za bavljenje ostalim aktivnostima - športom i kulturnim sadržajima, ali i kako bi naši osnovnoškolci što više boravili u obiteljskom okruženju. U suradnji sa Županijom i državom stvorit ćemo uvjete za kvalitetnije srednje obrazovanje i mogućnost Visokog obrazovanja u Vinkovcima.

Razvoj poduzetništva mora biti na prvom mjestu. Mladim ljudima i svima koji žele krenuti poduzetničkim vodama, osigurat ćemo poticajne mjere za osnivanje tvrtke ili obrta. Grad će im osigurati besplatan prostor za rad te omogućiti povoljnije kreditiranje. Zajedno s našim poduzetnicima radit ćemo na promociji proizvoda i usluga. Biti im partneri i podrška. To je naš zadatak. Stvoriti im uvjete za rast i razvoj, podići mlade poduzetnike i poduzetnike početnike na svoje noge. 

Osobe treće životne dobi moraju imati svu potrebnu skrb. Njih ne smijemo zaboraviti. Oni moraju imati dostojanstven život i podršku svih nas. Moramo raditi i na obogaćenju sadržaja i programa za treću životnu dob na čemu rade i sve razvijene europske zemlje.

Svakako želim reći da postoje projekti koji su započeti u mandatu mog prethodnika i koji se iz niz objektivnih razloga nisu do kraja realizirali. Nažalost, razvojni projekti našeg grada u vrijeme vladavine SDP-ove vlade su usporeni ili zaustavljeni. Dodatni udarac predstavljala je i porezna reforma kojom su smanjeni prihodi grada a svemu nije bila ni pomoć velika gospodarska kriza. Tome treba dodati i činjenicu kako je Vlada Republike Hrvatske prije nepune četiri godine Vinkovce razvrstala u treću skupinu jedinica lokalne samouprave.

U narednom razdoblju cilj nam je 70% javnih investicija u Vinkovcima realizirati kroz Projekt Slavonija. Grad Vinkovci bit će aktivni sudionik Projekta Slavonija! To vam jamčim. Ovo je prilika koju ne smijemo i nećemo propustiti !

Naši branitelji stvarali su grad u kojemu će djeca željeti živjeti, mladi ostajati, odrasli raditi  Vinkovci su gospodarsko, obrazovno, kulturno i na svaki drugi način središte naše Županije ali i ovoga kraja, te stoga nećemo dozvoliti da više ni jedna institucija ode iz grada nego ćemo se zalagati da se otvaraju nove, poput sjedišta državnih poduzeća, a pogotovo one obrazovno istraživačkog karaktera kako bi doprinosile  gospodarskom rastu. 

Jamstvo za ostvarenje našeg programa je ovaj tim koji predvodi naš premijer Plenković, naša ministrica vinkovčanka  Gabrijela Žalac i moj tim mladih i sposobnih, obrazovanih ljudi, koji nestrpljivo čekaju svoju priliku za dokazivanjem. Radit ćemo i uspjet ćemo. Zajedno.
Za Vinkovce ispred svega!“

Autor: Vinkovi.Com.Hrwww.vinkovci.com.hr
 • Vinkovci
 • Vinkovci
 • Vinkovci
 • Vinkovci
 • Vinkovci
 • Vinkovci
 • Vinkovci
 • Vinkovci
 • Vinkovci
 • Vinkovci
 • Vinkovci
Vijest se nalazi u:

 
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
 
Sveta tri kraljaNova godinaZaštita prava autora i korisnikaPredstavljanje knjige Marijana AlmašaFil Tilen po prvi puta u VinkovcimaSveti StjepanBožić
 
vinkovci.com.hr preporuča
Studio keramike Prag - tečaj keramike
 
Online izdanje - i do 80% popusta
Glas Istre Današnje izdanje (i do 80% popusta) Novi List Današnje izdanje (i do 80% popusta) Zadarski List Današnje izdanje (i do 80% popusta)
 
Horoskop - vinkovci.com.hr
 
 
Kupujete li preko interneta?
 •   Da
 •   Ne
 
 
FACEBOK
 
Tweets by vinkovci (@vinkovci)

 

Vinkovci › Vijesti › Gradske vijesti › Politika › Potpisan sporazum o političkoj suradnji na nadolazećim lokalnim izborima između HDZ-a i HSU-a