Manifestacija ‘‘Od Đurđeva do Markova’’…

vinkovci.com.hr
 

Vinkovci

 
Portal Vinkovci Vinkovci
Osvježeno
11:17
Svi
2018
24

Vinkovci › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › Manifestacija ‘‘Od Đurđeva do Markova’’…

Vinkovci Vip-201805-14438-811x1841 v2
Vinkovci Stipendija-811x184
 
 
Najnoviji videi
 
Vinkovci Ekološko sredstvo za impregnaciju, hidrofobiranje, domašćivanje i čišćenje kože - obuća Ekološko sredstvo…
Ekološko sredstvo…
Vinkovci Ekološko sredstvo za impregnaciju, hidrofobiranje, domašćivanje i čišćenje kože - obuća Ekološko sredstvo…
Ekološko sredstvo…
Vinkovci Ekološko sredstvo za impregnaciju, hidrofobiranje, domašćivanje i čišćenje kože - remen Ekološko sredstvo…
Ekološko sredstvo…
Vinkovci Ekološko sredstvo za impregnaciju, hidrofobiranje, domašćivanje i čišćenje kože - Kožne jakne Ekološko sredstvo…
Ekološko sredstvo…
Recepti
Ovako sočne palačinke još niste probali - Vinkovci, vinkovci.com.hr Ovako sočne palačinke…
Ako su vam dosadile obične…
Što sve trebate znati o cvijetu soli? - Vinkovci, vinkovci.com.hr Što sve trebate znati…
RECEPT MATE JANKOVIĆA
Sva lica kuhanog vina: Crveno, slatko s medom - Vinkovci, vinkovci.com.hr Sva lica kuhanog vina:…
Priprema: Stavite vino,…
Bruskete s jagodama, kozjim sirom i balsamicom - Vinkovci, vinkovci.com.hr Bruskete s jagodama,…
Kozji sir i jagode. Da!…
Igre, igrice
Sviraj mi sviraj… - Vinkovci, vinkovci.com.hr Sviraj mi sviraj…
Pretvorite se u pravog…
Scooby-Doo - Strašni dvorac - Vinkovci, vinkovci.com.hr Scooby-Doo - Strašni…
Scooby Doo i ekipa
Super Mario Castle - Vinkovci, vinkovci.com.hr Super Mario Castle
Super Mario avantura
Bubblez - Vinkovci, vinkovci.com.hr Bubblez
Za one koji vole šarene…
Povezani članci
Zadnje vijesti
KONTAKTIRAJTE NAS

Uredništvo

E-mail:
urednistvo@vinkovci.com.hr

 

 
REKLAME

 
INFO

 
20
 
04.2017

Manifestacija ‘‘Od Đurđeva do Markova’’ , 23.-25.…

Manifestacija ‘‘Od Đurđeva do Markova’’ , 23.-25. travnja na Borincima /Draganovcima
 

U organizaciji Udruge ''Naši Borinci'' održat će se četvrtu godinu za redom manifestacija “Od Đurđeva do Markova”, 23. i 25. travnja na Borincima, a pod pokroviteljstvom Grada Vinkovaca, a ima za cilj obnoviti nekadašnje običaje u istočnom dijelu Slavonije i zapadnog Srijema.

U povodu toga održana je konferencija za medije u nazočnosti Ivana Bosančića zamjenika vinkovačkog gradonačelnika, predsjednika Udruge ''Naši Borinci'' Roberta Rihtara te vlč. Ladislava  Dorta iz Župe Presveto Srce Isusovo.

-Održavamo ovu jednu lijepu manifestaciju koja je iz godine u godinu prerasla u jedan događaj koji su Vinkovci zavoljeli i svake godine bude sve više posjetitelja. Ovdje moramo pohvaliti samu Župu Presveto Srce Isusovo, ali i u Udrugu ''Naši Borinci'' koja daje veliki doprinos ovoj manifestaciji. Grad Vinkovci podržava ovu manifestaciju i želja je da ova manifestacija raste iz godine u godinu, kako bi se digla na još jednu višu razinu., rekao je Ivan Bosančić, zamjenik vinkovačkog gradonačelnika.

Prema riječima Roberta Rihtara, predsjednika Udruge ''Moji Borinci'' ove godine je manifestacija povezana sa Sajmom zdravlja, a izmijenjen je samo mjesto okupljanja:

-Veliko mi je zadovoljstvo da četvrtu godinu za redom Udruga ''Naši Borinci'' u suradnji sa Župom Presveto Srca Isusovo organizira manifestaciju ''Od Đurđeva do Markova''.U nedjelju (23.travnja) u suradnji sa našom župom Presveto Srce Isusovo i Gradom Vinkovci, te sa brojnim konjičkim udrugama i klubovima održat će se stari tradicijski običaj, a to je obred blagoslova konja, konjanika i konjskih zaprega. Udruga ''Naši Borinci'' poziva sve da uveličaju ovu našu manifestaciju i pridruže se povorci konjanika i konjskih zaprega. Ove godine u suradnji s Gradom Vinkovcima, povezati ćemo se sa manifestacijom Sajam zdravlja koja se održava isti dan  u našem gradu pa će stoga povorka konja i konjanika krenuti umjesto iz bivše klaonice, nego iz ulice Antuna Akšamovića kod Ekonomske i trgovačke škole, te Srednje strukovne škole iza dvorane Barun Trenk u kojoj se održava Sajam zdravlja,  istaknuo je Robert Rihtar, predsjednik Udruge ''Naši Borinci''.

Misno slavlje kod kapelice predvodit će vlč.Ladislav Dort, župnik Župe Presveto Srce Isusovo, koji je između ostalog rekao:

- Crkva uvijek podržava ono što je vezano za tradiciju i narodne običaje koji su postojali u našem narodu, pa i sama ova manifestacija ''Od Đurđeva do Markova''. Kroz ovu manifestaciju želimo pokazati kako je to bilo nekada, kako se naš narod kroz povijest u svim situacijama svog života utjecao dragom Bogu i zazivao Božji blagoslov za sve što mu je bilo bitno u životu, poručio je vlč.Ladislav Dort

U nedjelju (23.travnja), okupljanje konjanika i konjskih zaprega biti će na livadi u Antuna Akšamovića kod Ekonomske i trgovačke škole, te Srednje strukovne škole iza dvorane Barun Trenk u 10.00 sati, u 11.00 sati je postrojavanje konja i konjskih zaprega  u pješačkoj zoni, a potom u 13.00 sati je Sveta misa i blagoslov konja, konjanika i konjskih zaprega kod kapelice Uzašašća Gospodnjeg na Borincima, dok je u 14.00 sati prigodni kulturno-umjetnički program. Organizator je osigurao besplatan grah za sve goste i uzvanike.

U utorak 25. travnja u 17.00 sati je  proslava blagdana Markova kada će se služit Sveta misa i blagoslov polja pred kapelom na Borincima.

Autor: VINKOVCIcibalia.info
  • Vinkovci
Vijest se nalazi u:

 
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
 
Sveta tri kraljaNova godinaZaštita prava autora i korisnikaPredstavljanje knjige Marijana AlmašaFil Tilen po prvi puta u VinkovcimaSveti StjepanBožić
 
vinkovci.com.hr preporuča
Studio keramike Prag - tečaj keramike
 
Online izdanje - i do 80% popusta
Glas Istre Današnje izdanje (i do 80% popusta) Novi List Današnje izdanje (i do 80% popusta) Zadarski List Današnje izdanje (i do 80% popusta)
 
Horoskop - vinkovci.com.hr
 
 
Kupujete li preko interneta?
  •   Da
  •   Ne
 
 
FACEBOK
 
Tweets by vinkovci (@vinkovci)

 

Vinkovci › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › Manifestacija ‘‘Od Đurđeva do Markova’’ , 23.-25. travnja na Borincima /Draganovcima