Kandidati sa Liste broj 12 za izbore za EU parlament posjetili…

vinkovci.com.hr
 

Vinkovci

 
Portal Vinkovci Vinkovci
Osvježeno
12:12
Lip
2018
13

Vinkovci › Vijesti › Gradske vijesti › Regionalne › Kandidati sa Liste broj 12 za izbore za EU parlament posjetili…

Vinkovci Obrazovanje-811x184
Vinkovci Alba-marketing-web-dizajn-811x184 rotator rotator
Vinkovci Stipendija-811x184
 
 
Najnoviji videi
 
Vinkovci Ekološko sredstvo za impregnaciju, hidrofobiranje, domašćivanje i čišćenje kože - obuća Ekološko sredstvo…
Ekološko sredstvo…
Vinkovci Ekološko sredstvo za impregnaciju, hidrofobiranje, domašćivanje i čišćenje kože - obuća Ekološko sredstvo…
Ekološko sredstvo…
Vinkovci Ekološko sredstvo za impregnaciju, hidrofobiranje, domašćivanje i čišćenje kože - remen Ekološko sredstvo…
Ekološko sredstvo…
Vinkovci Ekološko sredstvo za impregnaciju, hidrofobiranje, domašćivanje i čišćenje kože - Kožne jakne Ekološko sredstvo…
Ekološko sredstvo…
Recepti
Ovako sočne palačinke još niste probali - Vinkovci, vinkovci.com.hr Ovako sočne palačinke…
Ako su vam dosadile obične…
Što sve trebate znati o cvijetu soli? - Vinkovci, vinkovci.com.hr Što sve trebate znati…
RECEPT MATE JANKOVIĆA
Sva lica kuhanog vina: Crveno, slatko s medom - Vinkovci, vinkovci.com.hr Sva lica kuhanog vina:…
Priprema: Stavite vino,…
Bruskete s jagodama, kozjim sirom i balsamicom - Vinkovci, vinkovci.com.hr Bruskete s jagodama,…
Kozji sir i jagode. Da!…
Igre, igrice
Sviraj mi sviraj… - Vinkovci, vinkovci.com.hr Sviraj mi sviraj…
Pretvorite se u pravog…
Scooby-Doo - Strašni dvorac - Vinkovci, vinkovci.com.hr Scooby-Doo - Strašni…
Scooby Doo i ekipa
Super Mario Castle - Vinkovci, vinkovci.com.hr Super Mario Castle
Super Mario avantura
Bubblez - Vinkovci, vinkovci.com.hr Bubblez
Za one koji vole šarene…
Povezani članci
Zadnje vijesti
KONTAKTIRAJTE NAS

Uredništvo

E-mail:
urednistvo@vinkovci.com.hr

 

 
REKLAME

 
INFO

 
09
 
04.2013

Kandidati sa Liste broj 12 za izbore za EU parlament posjetili Vukovarsko-srijemsku…

Kandidati sa Liste broj 12 za izbore za EU parlament posjetili Vukovarsko-srijemsku županijuVinkovci
 

Vukovarsko-srijemsku županiju su jučer posjetili kandidati za EU Parlament s koalicijske liste HDZ-a. HSP-a dr. Ante Starčević i BUZ-a te su predstavili svoj program. Zdravko Krmek iz naše županije koji je član ŽO HDZ Vukovarsko-srijemske županije, Andrej Plenković, Ivana Maletić, i Krševan Antun Dujmović su kandidati za EU Parlament koji su jučer predstavljali cjelokupnu listu kandidata tijekom posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji.

 Pod sloganom „Snaga europske Hrvatske" započeli su predizbornu kampanju za izbore koji će se održati 14. travnja.

Kandidati za EU Parlament posjetili pet gradova Vukovarsko-srijemske županije: Županju, Otok, Ilok, Vinkovce i Vukovar.

Predstavljane je započelo u jutarnjim satima u vijećnici Gradskog poglavarstva grada Županje gdje je kandidate dočekao predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Županje Davor Miličević. Razgovaralo se o položaju Hrvatske u Europskoj uniji i zadacima budućih europarlamentaraca. Naglasak dijaloga bilo je promicanje hrvatske kulture i  očuvanje hrvatskog identiteta.

Nakon sastanka u Županji, budući europarlamentarci su se uputili u posjet gradu Otoku, gdje su zajedno s domaćinima položili vijence i zapalili svijeće kod spomenika  prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu  i palim braniteljima hrvatskim zrakoplovcima.

Potom su se u gradskoj kavani u Otoku družili s građanima što je proteklo u ležernom neformalnom ozračju. Kandidati su u Otoku posjetili i tvornicu furnira Furnir Otok d.o.o. gdje su u razgovoru sa predstavnicima  tvornice dobili sliku o proizvodnji i prodaji furnira.

Budući europarlamentarci su u svojim današnjim obraćanjima istaknuli kako su oni za jaku Europu, ali prije svega za jaku Hrvatsku, te će  se zauzimati za pet ključnih mjera:razvoj gospodarstva i svih hrvatskih krajeva uspješnim korištenjem EU fondova, te promicanje solidarnosti u Europi,aktivnu europsku politiku zapošljavanja, osobito mladih te zaštitu obitelji, potporu poljoprivredi i ribarstvu kao strateškim granama hrvatskog i europskog gospodarstva, infrastrukturno povezivanje Hrvatske i regije,promicanje hrvatske kulture i jezika, očuvanje hrvatskog identiteta kao temelja za razvoj.

Posjet se nastavio  u Iloku gdje su bili gosti GO HDZ-a Iloka a domaćin im je bio predsjednik GO HDZ-a i gradonačelnik Iloka Miroslav Janić. U pratnji domaćina obišli tvrtku Triko d.o.o, koja se bavi  proizvodnjom i prodajom trikotaža.

Prije predstavljanja u sali Barun Trenk u Vinkovcima, kandidati su održali sastanak sa predstavnicima Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i regionalni razvoj  Vukovarsko-srijemske županije i Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o., na kojemu je bilo riječ o pripremi i provedbi projekta EU.
Zdravko Krmek istaknuo je  kako kandidati s ove liste jako dobro poznaju Europsku Uniju i njen način funkcioniranja jer već godinama sudjeluju u pregovorima, projektima i potporama.

Krmek je vodio predpristupne pregovore s Europskom unijom o zaštiti voda u Hrvatskoj. Naglasio kako će naša zemlja do 2023. godine u sektoru zaštite okoliša dobiti 10,2 milijarde eura, od čega će za zaštitu voda biti na raspolaganju 4,5 milijarde eura.

„To će značiti i novi gospodarski zamah u Hrvatskoj. Hrvatskim će se tvrtkama ulaskom naše zemlje u EU otvoriti veliko tržište od 500 milijuna ljudi. Od 1. srpnja imamo pristup Fondu za zapošljavanje mladih u kojemu je 6 milijardi eura koji će omogućiti zapošljavanje uj roku od 120 dana nakon diplomiranja - rekao je Krmek.
-Konkurentnost gospodarstva, zapošljavanje, naročito mladih, potpore poljoprivredi i ribarstvu, umreženost Hrvatske u prometnom, energetskom i digitalnom smislu te kultura, tradicija, jezik i baština pet su glavnih hrvatskih prioriteta našeg programa „Hrvatski glas u Europi“ – istaknuo je Andrej Plenković.

Vidjeli smo da u ovoj županiji imate uspješnu razvojnu agenciju koja je povukla 150 milijuna eura i ima pripremljenih 50 projekata s kojim će se natjecati na fondovima EU. Ova vlast je propustila nastaviti ulagati u projekte koje smo mi započeli - rekla je Ivana Maletić, koja je sudjelovala kao pregovarač za poglavlje 22 Regionalna politika i koordinacija strukturnih fondova EU.

Da nije bilo HDZ-a ne bi bilo neovisne i slobodne Hrvatske, Oluje, ulaska u NATO i sada u EU. HDZ je proveo cijeli postupak ulaska u EU i u tome su sudjelovali ovi ljudi s liste HDZ-a - rekao je Antun Krševan Dujmović dodajući kako je Europa demokršćanska, a ne socijalistička i zastupnici HDZ-a mogu puno učiniti jer trećina zastupnika je iz pučke grupacije kojoj pripada i HDZ.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Vinkovaca Luka Burilović je podsjetio kako je Franjo Tuđman još prije 22 godine govorio kako želi da Hrvatska postane članica tadašnje Europske zajednice ili današnje Europske unije i "uskoro ćemo ispuniti tu njegovu želju“.

U svom obraćanju potpredsjednik HDZ-a i predsjednik ŽO HDZ Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić rekao je kako premijer Milanović tvrdi da se Plan 21 ostvaruje, ali sporo, no činjenica je kako on ne donosi ništa dobroga, o čemu, nažalost, govori pad BDP, nezaposlenost, propadanje obrta i poduzeća, stoga je nužno mijenjati ili plan ili ljude.

U večernjim satima budući europarlamentarci predstavili su se u hotelu Lav u Vukovar, gdje ih je dočekao predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Vukovara Damir Barna kao i kandidat za gradonačelnika grada Vukovar Ivan Penava.

Budući europarlamentarci  su u Vukovaru, kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu i kod Križa na ušću Vuke u Dunav, zapalili svijeće u spomena na sve žrtve Domovinskog  rata. U Vukovaru se nazočnim kandidatima pridružila i gospođa Zdravka Bušić koja je isto kandidat koalicijske liste za EU Parlament.

Cijelo vrijeme posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji, u pratnji budućih europarlamentaraca bio je politički tajnik HDZ-a Tomislav Čuljak, a na predstavljanju kandidata u Vinkovcima i Vukovaru prisustvovao  je i glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić.

Autor: Vinkovi.Com.Hrwww.vinkovci.com.hr
 • Vinkovci Vinkovci
 • Vinkovci Vinkovci
 • Vinkovci Vinkovci
 • Vinkovci Vinkovci
 • Vinkovci Vinkovci
 • Vinkovci Vinkovci
 • Vinkovci Vinkovci
 • Vinkovci Vinkovci
 • Vinkovci Vinkovci
 • Vinkovci Vinkovci
 • Vinkovci Vinkovci
 • Vinkovci Vinkovci
 • Vinkovci Vinkovci
 • Vinkovci Vinkovci
 • Vinkovci Vinkovci
 • Vinkovci Vinkovci
 • Vinkovci Vinkovci
 • Vinkovci Vinkovci
 • Vinkovci Vinkovci
 • Vinkovci
 • Vinkovci
 • Vinkovci
 • Vinkovci
 • Vinkovci
 • Vinkovci
 • Vinkovci
 • Vinkovci
 • Vinkovci
 • Vinkovci
 • Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
 
Sveta tri kraljaNova godinaZaštita prava autora i korisnikaPredstavljanje knjige Marijana AlmašaFil Tilen po prvi puta u VinkovcimaSveti StjepanBožić
 
vinkovci.com.hr preporuča
Studio keramike Prag - tečaj keramike
 
Online izdanje - i do 80% popusta
Glas Istre Današnje izdanje (i do 80% popusta) Novi List Današnje izdanje (i do 80% popusta) Zadarski List Današnje izdanje (i do 80% popusta)
 
Horoskop - vinkovci.com.hr
 
 
Kupujete li preko interneta?
 •   Da
 •   Ne
 
 
FACEBOK
 
Tweets by vinkovci (@vinkovci)

 

Vinkovci › Vijesti › Gradske vijesti › Regionalne › Kandidati sa Liste broj 12 za izbore za EU parlament posjetili Vukovarsko-srijemsku županiju