Kandidati sa Liste broj 12 za izbore za EU parlament posjetili…

vinkovci.com.hr
 

Vinkovci

 
Portal Vinkovci Vinkovci
Osvježeno
20:40
Kol
2015
28

Vinkovci › Vijesti › Gradske vijesti › Regionalne › Kandidati sa Liste broj 12 za izbore za EU parlament posjetili…

Vinkovci Klima-uredjaji
Vinkovci Fire
Vinkovci Mobiteli
Vinkovci Tv-kucni-aparati
Vinkovci Laptopi
Vinkovci Banner1
 
 
Najnoviji videi
 
Vinkovci Ekološko sredstvo za impregnaciju, hidrofobiranje, domašćivanje i čišćenje kože - obuća Ekološko sredstvo…
Ekološko sredstvo…
Vinkovci Ekološko sredstvo za impregnaciju, hidrofobiranje, domašćivanje i čišćenje kože - obuća Ekološko sredstvo…
Ekološko sredstvo…
Vinkovci Ekološko sredstvo za impregnaciju, hidrofobiranje, domašćivanje i čišćenje kože - remen Ekološko sredstvo…
Ekološko sredstvo…
Vinkovci Ekološko sredstvo za impregnaciju, hidrofobiranje, domašćivanje i čišćenje kože - Kožne jakne Ekološko sredstvo…
Ekološko sredstvo…
Recepti
Ovako sočne palačinke još niste probali - Vinkovci, vinkovci.com.hr Ovako sočne palačinke…
Ako su vam dosadile obične…
Što sve trebate znati o cvijetu soli? - Vinkovci, vinkovci.com.hr Što sve trebate znati…
RECEPT MATE JANKOVIĆA
Sva lica kuhanog vina: Crveno, slatko s medom - Vinkovci, vinkovci.com.hr Sva lica kuhanog vina:…
Priprema: Stavite vino,…
Bruskete s jagodama, kozjim sirom i balsamicom - Vinkovci, vinkovci.com.hr Bruskete s jagodama,…
Kozji sir i jagode. Da!…
Igre, igrice
Sviraj mi sviraj… - Vinkovci, vinkovci.com.hr Sviraj mi sviraj…
Pretvorite se u pravog…
Scooby-Doo - Strašni dvorac - Vinkovci, vinkovci.com.hr Scooby-Doo - Strašni…
Scooby Doo i ekipa
Super Mario Castle - Vinkovci, vinkovci.com.hr Super Mario Castle
Super Mario avantura
Bubblez - Vinkovci, vinkovci.com.hr Bubblez
Za one koji vole šarene…
Povezani članci
Zadnje vijesti
KONTAKTIRAJTE NAS

Uredništvo

E-mail:
urednistvo@vinkovci.com.hr

 
09
 
04.2013

Kandidati sa Liste broj 12 za izbore za EU parlament posjetili Vukovarsko-srijemsku…

Kandidati sa Liste broj 12 za izbore za EU parlament posjetili Vukovarsko-srijemsku županijuVinkovci
 

Vukovarsko-srijemsku županiju su jučer posjetili kandidati za EU Parlament s koalicijske liste HDZ-a. HSP-a dr. Ante Starčević i BUZ-a te su predstavili svoj program. Zdravko Krmek iz naše županije koji je član ŽO HDZ Vukovarsko-srijemske županije, Andrej Plenković, Ivana Maletić, i Krševan Antun Dujmović su kandidati za EU Parlament koji su jučer predstavljali cjelokupnu listu kandidata tijekom posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji.

 Pod sloganom „Snaga europske Hrvatske" započeli su predizbornu kampanju za izbore koji će se održati 14. travnja.

Kandidati za EU Parlament posjetili pet gradova Vukovarsko-srijemske županije: Županju, Otok, Ilok, Vinkovce i Vukovar.

Predstavljane je započelo u jutarnjim satima u vijećnici Gradskog poglavarstva grada Županje gdje je kandidate dočekao predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Županje Davor Miličević. Razgovaralo se o položaju Hrvatske u Europskoj uniji i zadacima budućih europarlamentaraca. Naglasak dijaloga bilo je promicanje hrvatske kulture i  očuvanje hrvatskog identiteta.

Nakon sastanka u Županji, budući europarlamentarci su se uputili u posjet gradu Otoku, gdje su zajedno s domaćinima položili vijence i zapalili svijeće kod spomenika  prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu  i palim braniteljima hrvatskim zrakoplovcima.

Potom su se u gradskoj kavani u Otoku družili s građanima što je proteklo u ležernom neformalnom ozračju. Kandidati su u Otoku posjetili i tvornicu furnira Furnir Otok d.o.o. gdje su u razgovoru sa predstavnicima  tvornice dobili sliku o proizvodnji i prodaji furnira.

Budući europarlamentarci su u svojim današnjim obraćanjima istaknuli kako su oni za jaku Europu, ali prije svega za jaku Hrvatsku, te će  se zauzimati za pet ključnih mjera:razvoj gospodarstva i svih hrvatskih krajeva uspješnim korištenjem EU fondova, te promicanje solidarnosti u Europi,aktivnu europsku politiku zapošljavanja, osobito mladih te zaštitu obitelji, potporu poljoprivredi i ribarstvu kao strateškim granama hrvatskog i europskog gospodarstva, infrastrukturno povezivanje Hrvatske i regije,promicanje hrvatske kulture i jezika, očuvanje hrvatskog identiteta kao temelja za razvoj.

Posjet se nastavio  u Iloku gdje su bili gosti GO HDZ-a Iloka a domaćin im je bio predsjednik GO HDZ-a i gradonačelnik Iloka Miroslav Janić. U pratnji domaćina obišli tvrtku Triko d.o.o, koja se bavi  proizvodnjom i prodajom trikotaža.

Prije predstavljanja u sali Barun Trenk u Vinkovcima, kandidati su održali sastanak sa predstavnicima Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i regionalni razvoj  Vukovarsko-srijemske županije i Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o., na kojemu je bilo riječ o pripremi i provedbi projekta EU.
Zdravko Krmek istaknuo je  kako kandidati s ove liste jako dobro poznaju Europsku Uniju i njen način funkcioniranja jer već godinama sudjeluju u pregovorima, projektima i potporama.

Krmek je vodio predpristupne pregovore s Europskom unijom o zaštiti voda u Hrvatskoj. Naglasio kako će naša zemlja do 2023. godine u sektoru zaštite okoliša dobiti 10,2 milijarde eura, od čega će za zaštitu voda biti na raspolaganju 4,5 milijarde eura.

„To će značiti i novi gospodarski zamah u Hrvatskoj. Hrvatskim će se tvrtkama ulaskom naše zemlje u EU otvoriti veliko tržište od 500 milijuna ljudi. Od 1. srpnja imamo pristup Fondu za zapošljavanje mladih u kojemu je 6 milijardi eura koji će omogućiti zapošljavanje uj roku od 120 dana nakon diplomiranja - rekao je Krmek.
-Konkurentnost gospodarstva, zapošljavanje, naročito mladih, potpore poljoprivredi i ribarstvu, umreženost Hrvatske u prometnom, energetskom i digitalnom smislu te kultura, tradicija, jezik i baština pet su glavnih hrvatskih prioriteta našeg programa „Hrvatski glas u Europi“ – istaknuo je Andrej Plenković.

Vidjeli smo da u ovoj županiji imate uspješnu razvojnu agenciju koja je povukla 150 milijuna eura i ima pripremljenih 50 projekata s kojim će se natjecati na fondovima EU. Ova vlast je propustila nastaviti ulagati u projekte koje smo mi započeli - rekla je Ivana Maletić, koja je sudjelovala kao pregovarač za poglavlje 22 Regionalna politika i koordinacija strukturnih fondova EU.

Da nije bilo HDZ-a ne bi bilo neovisne i slobodne Hrvatske, Oluje, ulaska u NATO i sada u EU. HDZ je proveo cijeli postupak ulaska u EU i u tome su sudjelovali ovi ljudi s liste HDZ-a - rekao je Antun Krševan Dujmović dodajući kako je Europa demokršćanska, a ne socijalistička i zastupnici HDZ-a mogu puno učiniti jer trećina zastupnika je iz pučke grupacije kojoj pripada i HDZ.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Vinkovaca Luka Burilović je podsjetio kako je Franjo Tuđman još prije 22 godine govorio kako želi da Hrvatska postane članica tadašnje Europske zajednice ili današnje Europske unije i "uskoro ćemo ispuniti tu njegovu želju“.

U svom obraćanju potpredsjednik HDZ-a i predsjednik ŽO HDZ Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić rekao je kako premijer Milanović tvrdi da se Plan 21 ostvaruje, ali sporo, no činjenica je kako on ne donosi ništa dobroga, o čemu, nažalost, govori pad BDP, nezaposlenost, propadanje obrta i poduzeća, stoga je nužno mijenjati ili plan ili ljude.

U večernjim satima budući europarlamentarci predstavili su se u hotelu Lav u Vukovar, gdje ih je dočekao predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Vukovara Damir Barna kao i kandidat za gradonačelnika grada Vukovar Ivan Penava.

Budući europarlamentarci  su u Vukovaru, kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu i kod Križa na ušću Vuke u Dunav, zapalili svijeće u spomena na sve žrtve Domovinskog  rata. U Vukovaru se nazočnim kandidatima pridružila i gospođa Zdravka Bušić koja je isto kandidat koalicijske liste za EU Parlament.

Cijelo vrijeme posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji, u pratnji budućih europarlamentaraca bio je politički tajnik HDZ-a Tomislav Čuljak, a na predstavljanju kandidata u Vinkovcima i Vukovaru prisustvovao  je i glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić.

Autor: Vinkovi.Com.Hrwww.vinkovci.com.hr
 • Vinkovci Vinkovci
 • Vinkovci Vinkovci
 • Vinkovci Vinkovci
 • Vinkovci Vinkovci
 • Vinkovci Vinkovci
 • Vinkovci Vinkovci
 • Vinkovci Vinkovci
 • Vinkovci Vinkovci
 • Vinkovci Vinkovci
 • Vinkovci Vinkovci
 • Vinkovci Vinkovci
 • Vinkovci Vinkovci
 • Vinkovci Vinkovci
 • Vinkovci Vinkovci
 • Vinkovci Vinkovci
 • Vinkovci Vinkovci
 • Vinkovci Vinkovci
 • Vinkovci Vinkovci
 • Vinkovci Vinkovci
 • Vinkovci
 • Vinkovci
 • Vinkovci
 • Vinkovci
 • Vinkovci
 • Vinkovci
 • Vinkovci
 • Vinkovci
 • Vinkovci
 • Vinkovci
 • Vinkovci

Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
 
Sveta tri kraljaNova godinaZaštita prava autora i korisnikaPredstavljanje knjige Marijana AlmašaFil Tilen po prvi puta u VinkovcimaSveti StjepanBožić
 
vinkovci.com.hr preporuča
Studio keramike Prag - tečaj keramike
 
Online izdanje - i do 80% popusta
Jutarnji List Današnje izdanje (i do 80% popusta) Sportske Novosti Današnje izdanje (i do 80% popusta) Slobodna Dalmacija Današnje izdanje (i do 80% popusta)
 
Horoskop - vinkovci.com.hr
 
 
Sviđa li Vam se novi izgled portala?
 •   Da
 •   Ne
 
 
 
REKLAME

inFarkturiranje

 
eTarget REKLAME
 

Vinkovci › Vijesti › Gradske vijesti › Regionalne › Kandidati sa Liste broj 12 za izbore za EU parlament posjetili Vukovarsko-srijemsku županiju