Hladni radijatori u 142 stana, Vukovarci prisiljeni kupovati…

vinkovci.com.hr
 

Vinkovci

 
Portal Vinkovci Vinkovci
Osvježeno
07:09
Ruj
2018
05

Vinkovci › Vijesti › Gradske vijesti › Regionalne › Hladni radijatori u 142 stana, Vukovarci prisiljeni kupovati…

Vinkovci Obrazovanje-811x184
Vinkovci Alba-marketing-web-dizajn-811x184  rotator  rotator
Vinkovci Stipendija-811x184
 
 
Najnoviji videi
 
Vinkovci Ekološko sredstvo za impregnaciju, hidrofobiranje, domašćivanje i čišćenje kože - obuća Ekološko sredstvo…
Ekološko sredstvo…
Vinkovci Ekološko sredstvo za impregnaciju, hidrofobiranje, domašćivanje i čišćenje kože - obuća Ekološko sredstvo…
Ekološko sredstvo…
Vinkovci Ekološko sredstvo za impregnaciju, hidrofobiranje, domašćivanje i čišćenje kože - remen Ekološko sredstvo…
Ekološko sredstvo…
Vinkovci Ekološko sredstvo za impregnaciju, hidrofobiranje, domašćivanje i čišćenje kože - Kožne jakne Ekološko sredstvo…
Ekološko sredstvo…
Recepti
Ovako sočne palačinke još niste probali - Vinkovci, vinkovci.com.hr Ovako sočne palačinke…
Ako su vam dosadile obične…
Što sve trebate znati o cvijetu soli? - Vinkovci, vinkovci.com.hr Što sve trebate znati…
RECEPT MATE JANKOVIĆA
Sva lica kuhanog vina: Crveno, slatko s medom - Vinkovci, vinkovci.com.hr Sva lica kuhanog vina:…
Priprema: Stavite vino,…
Bruskete s jagodama, kozjim sirom i balsamicom - Vinkovci, vinkovci.com.hr Bruskete s jagodama,…
Kozji sir i jagode. Da!…
Igre, igrice
Sviraj mi sviraj… - Vinkovci, vinkovci.com.hr Sviraj mi sviraj…
Pretvorite se u pravog…
Scooby-Doo - Strašni dvorac - Vinkovci, vinkovci.com.hr Scooby-Doo - Strašni…
Scooby Doo i ekipa
Super Mario Castle - Vinkovci, vinkovci.com.hr Super Mario Castle
Super Mario avantura
Bubblez - Vinkovci, vinkovci.com.hr Bubblez
Za one koji vole šarene…
Povezani članci
Zadnje vijesti
KONTAKTIRAJTE NAS

Uredništvo

E-mail:
urednistvo@vinkovci.com.hr

 

 
REKLAME

 
INFO

 
31
 
10.2014

Hladni radijatori u 142 stana, Vukovarci prisiljeni kupovati grijalice

ČEKAJU DEBLOKADU TEHNOSTANOVA RAČUNA ILI ČUDO
Hladni radijatori u 142 stana, Vukovarci prisiljeni kupovati grijaliceTehnostan Prvom plinarskom društvu duguje 5,8 milijuna kuna
 

Na temperaturi od samo nekoliko stupnjeva iznad ništice od prekjučer su hladni radijatori u 142 stana u Vukovaru, kao i u Palači Srijem, u kojoj je administrativno sjedište Vukovarsko-srijemske županije i u Uredu državne uprave. Tako će ostati do daljnjega, dok se, naime, ne riješi problem (de)blokade računa gradske tvrtke Tehnostan d.o.o, zadužene za proizvodnju i distribuciju toplinske energije.

U Tehnostanu su objasnili da zbog blokiranog računa nisu u mogućnosti kupovati energent, u ovom slučaju loživo ulje, zbog čega su bez grijanja ostali krajnji kupci koji se toplinskom energijom opskrbljuju iz kotlovnice D2. Riječ je, dakle, o dvije stambene zgrade u Dunavskoj ulici i dvije institucije u Županijskoj ulici.

– Ulažemo maksimalne napore da se situacija riješi i proizvodnja toplinske energije nastavi što prije – kazao je i jučer direktor Tehnostana, Ivan Kamerla.

Još, međutim, nije na pomolu rješenje za kupnju loživog ulja pa navedeni potrošači ostaju bez grijanja s neizvjesnim rokom kada će im radijatori opet biti topli. Kamerla objašnjava kako je račun tvrtke blokiran sredinom rujna od strane najvećeg vjerovnika, Prvog plinarskog društva (PPD), na iznos od 7,2 milijuna kuna, a dosad je taj dug smanjen na 5,8 milijuna kuna. Kamerla kaže i da je “fer odnos” što PPD, unatoč blokadi računa, ipak nije obustavio daljnju isporuku plina.

Kamerla navodi i potraživanja Tehnostana od oko 4 milijuna kuna prema državi na ime tzv. pričuve i grijanja državnih stanova čiji su vlasnici preminuli, a računi ostali neplaćeni. Također, dug za neplaćeno grijanje popeo se na 6,5 milijuna kuna, zbog čega je Tehnostan pokrenuo i sudske tužbe. Spomenuo je između 400 i 500 stanara koji redovito ne plaćaju svoje račune za grijanje.

– U pregovorima smo s državom, i očekujemo da bi se u tom dijelu naših potraživanja uskoro trebalo nešto riješiti – smatra Ivan Kamerla i dodaje kako navedeni nemali problem nije moguće riješiti “ako se ne deblokira račun ili dogodi čudo”. Radnici Tehnostana zadnju su plaću, pak, dobili za kolovoz.

Gradske vlasti u međuvremenu nastoje, kako tvrde, žurno naći rješenje problema Tehnostana o kojem se već mjesecima govori i bojazan od hladnih radijatora se, na žalost, sada i ostvarila.

– Grad poduzima sve što može kako bi se problem što prije riješio – rekao je prekjučer zamjenik vukovarskog gradonačelnika Marijan Pavliček. Potvrdio je i kako je iz Vukovara prije dva dana upućeno pismo potpredsjedniku Vlade i ministru regionalnog razvoja i fondova EU Branku Grčiću. “Očekujemo odgovor”, dodao je Pavliček.

“PLAĆALI SMO, A SADA 'NABIJAMO' RAČUNE ZA STRUJU”

Dok se traži rješenje, zaposlenici Ureda državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji, u zgradi u vukovarskoj Županijskoj ulici koja je od jučer bez grijanja, snalaze se. “U većini ureda imamo klimatizacijske uređaje pa ih koristimo da se prostor koliko-toliko zagrije, ili smo od kuće ponijeli grijalice. Očekujemo potez gradskih vlasti da se situacija riješi, a ako to uskoro ne bude, inicirat ćemo sjednicu Gradskog vijeća jer bi ovo mogao biti početak većeg problema za Vukovar i njegove građane ako bi se slika hladnih radijatora proširila i na druge dijelove grada”, kazao je predstojnik Ureda, Goran Bošnjak, ujedno i gradski vijećnik.

Stanari dviju zgrada bez grijanja, poznatih kao soliteri Dunav 1 i Dunav 2, ogorčeni su. “Pričalo se da bismo mogli ostati bez grijanja pa zašto to onda nije ranije nekako rješavano? I dokad će to trajati? Plaćamo svoje račune, a sada smo u hladnim stanovima, i što da sad radimo osim trošimo novac još i na kupnju grijalica i 'nabijamo' račune za struju”, govore stanari.

HEP-U 40.000 KN DO 20. STUDENOGA

Tehnostan duguje i oko 40.000 kuna HEP-u, koji je nakon opomena, a potom i nastojanja gradskih vlasti da spriječi najgori scenarij, donio odluku o prolongiranju roka podmirenja duga do 20. studenoga. “To je za svaku pohvalu jer bi se u suprotnom zaustavilo sedam kotlovnica, stalo bi grijanje, i to bi bio veliki problem”, kazuje Ivan Kamerla, direktor gradske tvrtke preko koje se osigurava grijanje oko 3500 vukovarskih stanova.

MINISTAR GRČIĆ UOPĆENO

Ministar Branko Grčić prekjučer je u Klanjcu, na otvaranju EU projekta uređenja Galerije Antuna Augustinčića, izjavio da Vukovarci ne smiju ostati bez grijanja, da se oko tog problema nešto mora napraviti, ali i napomenuo da to pitanje nije od jučer. Spomenuo je dugove, od kojih je dio i u sudskom postupku. O tome je, kazao je Grčić, prekjučer razgovarao i s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom te očekuje nastavak dijaloga.

Autor: Vinkovciglas-slavonije.hr
  • Vinkovci Tehnostan Prvom plinarskom društvu duguje 5,8 milijuna kuna
Vijest se nalazi u:

 
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
 
Sveta tri kraljaNova godinaZaštita prava autora i korisnikaPredstavljanje knjige Marijana AlmašaFil Tilen po prvi puta u VinkovcimaSveti StjepanBožić
 
vinkovci.com.hr preporuča
Studio keramike Prag - tečaj keramike
 
Online izdanje - i do 80% popusta
Glas Istre Današnje izdanje (i do 80% popusta) Novi List Današnje izdanje (i do 80% popusta) Zadarski List Današnje izdanje (i do 80% popusta)
 
Horoskop - vinkovci.com.hr
 
 
Kupujete li preko interneta?
  •   Da
  •   Ne
 
 
FACEBOK
 
Tweets by vinkovci (@vinkovci)

 

Vinkovci › Vijesti › Gradske vijesti › Regionalne › Hladni radijatori u 142 stana, Vukovarci prisiljeni kupovati grijalice