↵ Povratak na prethodnu stranicu
 
Sva lica kuhanog vina: Crveno, slatko s medom, upute za pripremu, Vinkovci, vinkovci.com.hr
Sastojci:  
750 ml boca zinfandela ili nekog drugog punokrvnog, robusnog crvenog vina koje volite piti
¾ šalice (od 2.5dcl) vode
¾ šalice meda
15 zrnaca crnog papra
3 štapića cimeta za vino, može i više za serviranje
po želji Tanko odrezana korica limuna za serviranje
Vrijeme pripreme:
Broj osoba: 2

Sva lica kuhanog vina: Crveno, slatko s medom

Priprema:

Stavite vino, vodu, med, papar i štapiće cimeta u lonac za pirjanje. Zagrijavajte dok ne krene para i sve lagano ne počne pirjati (krčkati). Ulijte u šalice.
Kako pripremiti
1

Čim zahladi jesen, kad ne izlazimo iz kuće bez rukavica i stajanje na otvorenom dolazi u obzir samo ako imamo u blizini nekakav izvor topline, radujemo se kuhanom vinu – jednom od najpouzdanijih metoda zagrijavanja. Kuhano vino ne mora biti samo malo prosječnog vina zagrijanog sa šećerom, malo klinčića i eventualno cimeta.

Postoje mnoge varijante ovog omiljenog, zimskog napitka, a danas vam pišemo o receptu sa stranice simplyrecipes.com – slatkom crvenom vinu s medom. Za pripremu vam treba samo 10 minuta. Koristite vino koje volite i inače piti. Ako vam vino nije fino hladno, vjerujte, neće vam biti fino niti toplo.

Napomena:
Napomena
Servirajte s tankom odrezanom koricom limuna i štapićem cimeta.
Vinkovi.Com.Hr Recept napisao/la:
Vinkovi.Com.Hr