↵ Povratak na prethodnu stranicu
 
Proljetno varivo, upute za pripremu, Vinkovci, vinkovci.com.hr
Sastojci:  
800 g raznog povrća (mrkve, korabice, graška)
200 g krumpira
par listova svježeg kupusa
40 g ulja
10 g šećera
50 g luka
20 g brašna
sol
papar
1 grančica peršina
limunov sok
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 4

Proljetno varivo

Književno ime “varivo” otkriva im prirodu

– kuhana su i povrtna, a govorno “ćušpajz” preko njemačkoga podsjeća na njihovu namjenu

– ponajprije su prilog uz glavno jelo.
Kako pripremiti
1

Mrkvu, korabicu i krumpir narežite na uže štapiće, kupus na šire rezance, a grašak očistite.

2

Na ulju rastopite šećer, dodajte nasjeckani luk i popecite ga da postane staklast. Zatim dodajte pripremljeno povrće i pirjajte dok ne postane mekano.

3

Tijekom pirjanja zalijevajte vodom ili juhom od kocke i povremeno promiješajte.

4

Zatim povrće posipajte brašnom, posolite, popaprite, dolijte po potrebi tekućine i još sve kratko prokuhajte.

Napomena:
Napomena
IZHR 4.0 Recept napisao/la:
IZHR 4.0