↵ Povratak na prethodnu stranicu
 
Ljuta salsa, upute za pripremu, Vinkovci, vinkovci.com.hr
Sastojci:  
2 žlice maslinova ulja
50 g luka
1 češanj češnjaka
800 g Pelata
1 žlica Vegete pikant
50 ml bijelog vina
1 žlica narezanog bosiljka
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4

Ljuta salsa

Udružili se pelati, bijelo vino, maslinovo ulje, bosiljak, češnjak i luk kako bi nama bilo fino.

A da bi salsa postala ljutom, u receptu se našla i Vegeta pikant.

Za konačan dojam naribajte parmezan i servirajte vino
Kako pripremiti
1

Na maslinovu ulju popecite nasjeckani luk, dodajte protisnuti češnjak, usitnjene pelate i Vegetu pikant.

2

Pirjajte na laganoj vatri 15 minuta. Kuhajte podlijevajući vinom i vodom do željene gustoće.

3

Gotovu salsu pospite bosiljkom.

Napomena:
Napomena
Toplom salsom možete preliti njoke, špagete ili neko drugo tijesto.

Pripremite li veću količinu ljute salse, smrznite je i koristite po potrebi.
IZHR 4.0 Recept napisao/la:
IZHR 4.0