↵ Povratak na prethodnu stranicu
 
Bruskete s jagodama, kozjim sirom i balsamicom, upute za pripremu, Vinkovci, vinkovci.com.hr
Sastojci:  
12 kriški talijanskog kruha
1 posudica svježeg kozjeg sira sa sobne temperature
1/2 čašice balsamica reduciranog na 1/4 čašice
1 mjerica jagoda opranih i očišćenih
papar i sol po volji
Vrijeme pripreme: Obroka: 1 Priprema: 30 min Kuhanje: 10 min Gotovo za: 40 min
Broj osoba: 2

Bruskete s jagodama, kozjim sirom i balsamicom

Kozji sir i jagode. Da! Ovo je trenutni hit u kulinarstvu. Ako još pronađete pokoju mjericu jagoda ili ako imate kao i ja na balkonu još uvijek rodne mjesečarke, priuštite si ovaj eksperiment.
Koristimo reducirani aceto balsamico, koji po mom mišljenju savršeno funkcionira s jagodama.
Jedina stvar koja gotovo nikako ne funkcionira u ovom receptu je loš aceto balsamico. Bilo bi najbolje da imate aceto balsamico iz Modene u Italiji. Njemu nema zamjene.
Svježe tamjanovo lišće je poželjno staviti po brusketima na kraju.
Kako pripremiti
1

Jagode marinirati u reduciranom aceto balsamicu

2

Popržiti kruh i na njega staviti sir te poslagati jagode

 

Napomena:
Napomena
Vinkovi.Com.Hr Recept napisao/la:
Vinkovi.Com.Hr