Hladetina

vinkovci.com.hr
 

Vinkovci

 
Portal Vinkovci Vinkovci
Osvježeno
15:00
Srp
2017
25

Vinkovci › Recepti › Hladna predjela › Hladetina

Vinkovci Banner-vukovar-vu-811x184 1
Vinkovci
 
 
Hladetina, upute za pripremu, Vinkovci, vinkovci.com.hr
Sastojci:  
5 komada svinjskih nožica
750 g svinjske glave i kožica
80 g mrkve
40 g peršinova korijena
50 g luka
10 zrna papra
3 lovorova lista
3 l vode
50 ml octa
1 žlica Vegete
Vrijeme pripreme: 3:20h
Broj osoba: 6
Isprintaj ovaj recept
Povezani recepti
Trenutno nema povezanih sadržaja
Novi recepti
Ovako sočne palačinke…
Ako su vam dosadile obične palačinke, vrijeme…
Cvijet soli posljednjih godina zaokuplja pažnju javnosti kao novitet na našem tržištu, dok je na internacionalnoj sceni prisutan nekoliko desetljeća Što sve trebate znati…
RECEPT MATE JANKOVIĆA
Crveno, slatko s medom Sva lica kuhanog vina:…
Priprema: Stavite vino, vodu, med, papar…
Bruskete s jagodama, kozjim sirom i balsamicom Bruskete s jagodama,…
Kozji sir i jagode. Da! Ovo je trenutni hit…
Mrki mufini (2) Mrki mufini
Ljubitelji gorke čokolade ovaj će recept…

Hladetina

Popularno jelo sa kolinja možete poslužiti i kao predjelo svečanog, pa i blagdanskog objeda ili večere, ali i kao samostalno malo jelo.
Kako pripremiti
1

Nogice, svinjsku glavu i kožice dobro ostružite i operite (nogice prethodno zasijecite). Mrkvu, peršin i luk očistite, operite i narežite na kolutiće.

2

U veću posudu nalijte hladnu vodu i stavite odmah meso, sol, papar u zrnu, lovor, Vegetu i ocat te kuhajte oko 3 sata na umjerenoj vatri. Povrće dodajte kad je meso napola mekano.

3

Kad je meso kuhano, izvadite ga iz vode, odvojite od kosti pa izrežite na manje komade. Vodu zatim procijedite, ostavite da se malo ohladi pa oberite masnoću s površine.

4

Narezano meso složite u plitku posudu, povrće rasporedite između i zalijte mlakom juhom u kojoj se kuhalo meso. Sve ostavite na hladnom mjestu dok se tekućina ne stisne.

 
  • Vinkovci Hladetina
  • Vinkovci Hladetina
  • Vinkovci Hladetina od divljaci
  • Vinkovci Predjelo drhtalica Hladetina
Napomena:
Napomena
Hladetinu narežite na kocke, prelijte uljem, octom i popaprite te poslužite s listićima luka.

Ako želite hladetinu s manje mesa ili povrtnu hladetinu, možete upotrijebiti želatinu u listićima ili prahu.
IZHR 4.0 Recept napisao/la:
IZHR 4.0
Recept se nalazi u:

 

 

 
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
 
Sveta tri kraljaNova godinaZaštita prava autora i korisnikaPredstavljanje knjige Marijana AlmašaFil Tilen po prvi puta u VinkovcimaSveti StjepanBožić
 
vinkovci.com.hr preporuča
Parketi, prodaja parketa i postavljanje parketa za cijelu Hrvatsku
 
Online izdanje - i do 80% popusta
Glas Istre Današnje izdanje (i do 80% popusta) Novi List Današnje izdanje (i do 80% popusta) Zadarski List Današnje izdanje (i do 80% popusta)
 
Horoskop - vinkovci.com.hr
 
 
Anketa je zatvorena
 
FACEBOK
 
Tweets by vinkovci (@vinkovci)

 

 

 

Vinkovci › Recepti › Hladna predjela › Hladetina