Ajvar

vinkovci.com.hr
 

Vinkovci

 
Portal Vinkovci Vinkovci
Osvježeno
09:35
Ruj
2017
21

Vinkovci › Recepti › Kiselo › Ajvar

Vinkovci Banner-titantisak-v2.4
Vinkovci 811x184
Vinkovci Alba  banner 811 x 184
Vinkovci Bannera-superakvaliteta-v3.1
Vinkovci Priprema vinkovci, vusb
Vinkovci Multinorm
 
 
Ajvar, upute za pripremu, Vinkovci, vinkovci.com.hr
Sastojci:  
5 kg paprike crvene (rog)
2 kg patliđana
1 glavica češnjaka
4 komada ljutih feferona
sol, papar
Vrijeme pripreme: 2:00 h
Broj osoba: -
Isprintaj ovaj recept
Povezani recepti
Trenutno nema povezanih sadržaja
Novi recepti
Ovako sočne palačinke…
Ako su vam dosadile obične palačinke, vrijeme…
Cvijet soli posljednjih godina zaokuplja pažnju javnosti kao novitet na našem tržištu, dok je na internacionalnoj sceni prisutan nekoliko desetljeća Što sve trebate znati…
RECEPT MATE JANKOVIĆA
Crveno, slatko s medom Sva lica kuhanog vina:…
Priprema: Stavite vino, vodu, med, papar…
Bruskete s jagodama, kozjim sirom i balsamicom Bruskete s jagodama,…
Kozji sir i jagode. Da! Ovo je trenutni hit…
Mrki mufini (2) Mrki mufini
Ljubitelji gorke čokolade ovaj će recept…

Ajvar

Svaka obitelj ima bar jedan način na koji sprema ovu poslasticu, ovo je samo jedan od vjerojatno milijun načina.
Kako pripremiti
1

Cijele paprike oprati i u potpunosti osušiti, ispeći sa svih strana u pećnici na 220ºC ili na roštilju (od vatre dobe ljepši miris). Pečene paprike najbolje je staviti u posudu dobro poklopiti i pustiti da se pare jedno 15-20 minuta jer će se lakše oguliti. Oguliti paprike, odstranite im koštice i ostavite da se ocijede.

2

Za to vrijeme ispecite cijele patliđane u pećnici i kada se malo ohlade ogulite ih od kore.

3

Samljeti ocijeđenu papriku, patliđane, češnjak, feferone, smjesu stavite u veliki plitki lonac u koji dodate i pola litre ulja, sol i papar po želji.

4

Kuhati na laganoj vatri oko dva sata uz konstantno miješanje, na pola kuhanja dodati ostatak ulja po potrebi dosoliti i popapriti

5

Ajvar je gotov kada masa postane kompaktnija tj. kad ishlapi tekućina pa ostaje čvrst i vidljiv trag prilikom miješanja.

6

Staklenke prethodno oprati, osušiti i sterilizirati u pećnici 30min na 100ºC

7

Staklenke punite vrućom masom pazeći da ne ostane zraka. Napunjene staklenke vratite u pećnicu na 20min da se zapeče površinski sloj.

8

U maloj posudi zagrijati ulje i žličicom staviti u teglice da prekrije površinu (tako da zrak kasnije ne može doći do smjese)

9

Sve dobro zatvoriti metalnim poklopcima pa staviti u isključenu ali prethodno zagrijanoj pećnicu na 150ºC da se lagano hladi preko noći.

 
  • Vinkovci Ajvar
Napomena:
Napomena
IZHR 4.0 Recept napisao/la:
IZHR 4.0
TEME
zimnica ajvar
Recept se nalazi u:

 

 

 
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
 
Sveta tri kraljaNova godinaZaštita prava autora i korisnikaPredstavljanje knjige Marijana AlmašaFil Tilen po prvi puta u VinkovcimaSveti StjepanBožić
 
vinkovci.com.hr preporuča
Parketi, prodaja parketa i postavljanje parketa za cijelu Hrvatsku
 
Online izdanje - i do 80% popusta
Glas Istre Današnje izdanje (i do 80% popusta) Novi List Današnje izdanje (i do 80% popusta) Zadarski List Današnje izdanje (i do 80% popusta)
 
Horoskop - vinkovci.com.hr
 
 
Anketa je zatvorena
 
FACEBOK
 
Tweets by vinkovci (@vinkovci)

 

Vinkovci › Recepti › Kiselo › Ajvar