“Pred istražnim povjerenstvom morat će odgovarati Plenković,…

vinkovci.com.hr
 

Vinkovci

 
Portal Vinkovci Vinkovci
Osvježeno
11:52
Lip
2018
27

Vinkovci › Vijesti › Hrvatska › Politika › “Pred istražnim povjerenstvom morat će odgovarati Plenković,…

Vinkovci Obrazovanje-811x184
Vinkovci Alba-marketing-web-dizajn-811x184  rotator  rotator
Vinkovci Stipendija-811x184
 
 
Najnoviji videi
 
Vinkovci Ekološko sredstvo za impregnaciju, hidrofobiranje, domašćivanje i čišćenje kože - obuća Ekološko sredstvo…
Ekološko sredstvo…
Vinkovci Ekološko sredstvo za impregnaciju, hidrofobiranje, domašćivanje i čišćenje kože - obuća Ekološko sredstvo…
Ekološko sredstvo…
Vinkovci Ekološko sredstvo za impregnaciju, hidrofobiranje, domašćivanje i čišćenje kože - remen Ekološko sredstvo…
Ekološko sredstvo…
Vinkovci Ekološko sredstvo za impregnaciju, hidrofobiranje, domašćivanje i čišćenje kože - Kožne jakne Ekološko sredstvo…
Ekološko sredstvo…
Recepti
Ovako sočne palačinke još niste probali - Vinkovci, vinkovci.com.hr Ovako sočne palačinke…
Ako su vam dosadile obične…
Što sve trebate znati o cvijetu soli? - Vinkovci, vinkovci.com.hr Što sve trebate znati…
RECEPT MATE JANKOVIĆA
Sva lica kuhanog vina: Crveno, slatko s medom - Vinkovci, vinkovci.com.hr Sva lica kuhanog vina:…
Priprema: Stavite vino,…
Bruskete s jagodama, kozjim sirom i balsamicom - Vinkovci, vinkovci.com.hr Bruskete s jagodama,…
Kozji sir i jagode. Da!…
Igre, igrice
Sviraj mi sviraj… - Vinkovci, vinkovci.com.hr Sviraj mi sviraj…
Pretvorite se u pravog…
Scooby-Doo - Strašni dvorac - Vinkovci, vinkovci.com.hr Scooby-Doo - Strašni…
Scooby Doo i ekipa
Super Mario Castle - Vinkovci, vinkovci.com.hr Super Mario Castle
Super Mario avantura
Bubblez - Vinkovci, vinkovci.com.hr Bubblez
Za one koji vole šarene…
Povezani članci
Zadnje vijesti
KONTAKTIRAJTE NAS

Uredništvo

E-mail:
urednistvo@vinkovci.com.hr

 

 
REKLAME

 
INFO

 
12
 
10.2017

“Pred istražnim povjerenstvom morat će odgovarati Plenković, Todorić,…

“Pred istražnim povjerenstvom morat će odgovarati Plenković, Todorić, Dalić, Marić, pa i Petrov”
 

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić je nakon izglasavanja istražnog povjerenstva za Agrokor i tri nova ustavna suca u Saboru, najavio da će pred istražnim povjerenstvom morati odgovarati premijer Andrej Plenković, Ivica Todorić, ministri Martina Dalić i Zdravko Marić, pa i Mostov čelnik Božo Petrov.

Bernardić je ustvrdio da je SDP nakon tri mjeseca agonije uspio natjerati HDZ da pristane na istražno povjerenstvo, što je teško izvojevana bitka, ali je ne bi nazvao SDP-ovom ili svojom pobjedom. Mislim da je ovo tek početak teškog rada za bolju, pošteniju, odgovorniju i drugačiju Hrvatsku, u kojoj neće biti moguće sakriti 20 milijardi kuna bez da to itko zna, i u kojoj neće biti moguće napisati lex Agrokor  bez da se to ikoga pita, rekao je.

Svi pred povjerenstvo
Činjenica je da se oko lex Agrokor dogodio sastanak u Vladi, kao i da je Ivica Todorić sam aktivirao lex Agrokor koji je predložio premijer Andrej Plenković te da je, što je potvrdio i sam Plenkovićev povjerenik Ante Ramljak, Knighthead fond bio prije pisanja lex Agrokor s njima u kontaktu. Ostalo su optužbe, spinovi, prepucavanja na koje će svi oni morati odgovoriti pred povjerenstvom Plenković, Todorić, Dalić, Marić, pa i Petrov, kaže Bernardić.

Upitan hoće li i bivši SDP-ov premijer Zoran Milanović morati odgovarati na pitanja povjerenstva, s obzirom da je Akrokor kupio Mercator u vrijeme njegove Vlade, a i Sberbanka je tada dala veliki kredit Agrokoru, Bernardić je kazao da SDP ni od čega ne bježi niti se skriva, a to što je netko bio ministar ili premijer nije presudno. Činjenica da su bivši ministri članovi povjerenstva govori samo da su pod posebnim povećalom, mi želimo potpunu transparentnost, da se rasvijetli istina i da ovako nešto kao s Agrokorom u Hrvatskoj više nikada ne bude moguće, poručio je čelnik SDP-a.

Dalić hodajući sukob interesa
Dodao je kako ministrica Dalić zadnjih dana pokušava raznim spinovima, insinuacijama i konstrukcijama povezati SDP s aferom, a javno je poznato da je "Dalić hodajući sukob interesa".

Na pitanje hoće li novo povjerenstvo dati neke odgovore, a ne biti farsa kao prethodna, kazao je kako je pred povjerenstvom ozbiljan i težak rad te izrazio očekivanje da će pred povjerenstvo biti pozvani svi akteri afere Agrokor. Otvoreno i jasno sam pitao premijera Plenkovića da nam odgovori tko je lagao Ramljak ili Marić, tko je pisao lex Agrokor i kakvu vezu on ili netko iz Vlade imaju s piscima tog zakona, te kako je moguće da premijer jedne zemlje ima utjecaj na represivni aparat. Ni ja niti javnost nismo dobili odgovore na ta pitanja, ističe Bernardić.

Prsti u kupusu
Jedino što se dobije od premijera Plenkovića, kada ga se pita bilo kakvo suvislo pitanje, jest priča o kupusu. Neki će reći da je to smirivanje situacije, genijalan javni nastup ili politička stabilnost, ali je evidentno da se iza toga skrivaju velika nervoza i prsti u kupusu, jer kad na pitanja odgovarate o kupusu, obično su vam prsti u kupusu, ustvrdio je Bernardić.

Što se tiče najave SDP-a da će razmotriti opoziv ministara Marić i Dalić, Bernardić je rekao da "budući da će ministrica Dalić morati svjedočiti i pred DORH-om i pred povjerenstvom, ja joj ne želim otežavati situaciju. Njezina nervoza i stres u ovom trenutku, kao i kod premijera Plenkovića, razumljivi su. Pričekajmo prvo da Plenković odgovori na sva pitanja koja smo mu postavili.

Potvrdio je da je Milanka Opačić od stranke tražila izuzeće pri glasovanju o ustavnim sucima zbog rušenja Obiteljskog zakona iz njezina ministarskog mandata.

Autor: VINKOVCIhrt.hr
  • Vinkovci
Vijest se nalazi u:

 
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
 
Sveta tri kraljaNova godinaZaštita prava autora i korisnikaPredstavljanje knjige Marijana AlmašaFil Tilen po prvi puta u VinkovcimaSveti StjepanBožić
 
vinkovci.com.hr preporuča
Studio keramike Prag - tečaj keramike
 
Online izdanje - i do 80% popusta
Glas Istre Današnje izdanje (i do 80% popusta) Novi List Današnje izdanje (i do 80% popusta) Zadarski List Današnje izdanje (i do 80% popusta)
 
Horoskop - vinkovci.com.hr
 
 
Kupujete li preko interneta?
  •   Da
  •   Ne
 
 
FACEBOK
 
Tweets by vinkovci (@vinkovci)

 

Vinkovci › Vijesti › Hrvatska › Politika › “Pred istražnim povjerenstvom morat će odgovarati Plenković, Todorić, Dalić, Marić, pa i Petrov”