vinkovci.com.hr
 

Vinkovci

 
Portal Vinkovci Vinkovci
Osvježeno
18:59
Ruj
2016
30

Vinkovci › Vijesti › Hrvatska › Politika › ‘Za novog ministra - pitajte mandatara’

Vinkovci Fordfocus uzivaj automehanikavinkovci 811x184 01
Vinkovci Energa-doo
Vinkovci Alba-marketing-web-dizajn-izrada-internet-stranica
 
 
Najnoviji videi
 
Vinkovci Ekološko sredstvo za impregnaciju, hidrofobiranje, domašćivanje i čišćenje kože - obuća Ekološko sredstvo…
Ekološko sredstvo…
Vinkovci Ekološko sredstvo za impregnaciju, hidrofobiranje, domašćivanje i čišćenje kože - obuća Ekološko sredstvo…
Ekološko sredstvo…
Vinkovci Ekološko sredstvo za impregnaciju, hidrofobiranje, domašćivanje i čišćenje kože - remen Ekološko sredstvo…
Ekološko sredstvo…
Vinkovci Ekološko sredstvo za impregnaciju, hidrofobiranje, domašćivanje i čišćenje kože - Kožne jakne Ekološko sredstvo…
Ekološko sredstvo…
Recepti
Ovako sočne palačinke još niste probali - Vinkovci, vinkovci.com.hr Ovako sočne palačinke…
Ako su vam dosadile obične…
Što sve trebate znati o cvijetu soli? - Vinkovci, vinkovci.com.hr Što sve trebate znati…
RECEPT MATE JANKOVIĆA
Sva lica kuhanog vina: Crveno, slatko s medom - Vinkovci, vinkovci.com.hr Sva lica kuhanog vina:…
Priprema: Stavite vino,…
Bruskete s jagodama, kozjim sirom i balsamicom - Vinkovci, vinkovci.com.hr Bruskete s jagodama,…
Kozji sir i jagode. Da!…
Igre, igrice
Sviraj mi sviraj… - Vinkovci, vinkovci.com.hr Sviraj mi sviraj…
Pretvorite se u pravog…
Scooby-Doo - Strašni dvorac - Vinkovci, vinkovci.com.hr Scooby-Doo - Strašni…
Scooby Doo i ekipa
Super Mario Castle - Vinkovci, vinkovci.com.hr Super Mario Castle
Super Mario avantura
Bubblez - Vinkovci, vinkovci.com.hr Bubblez
Za one koji vole šarene…
Povezani članci
Zadnje vijesti
30
 
09.2016

‘Za novog ministra - pitajte mandatara’

‘Za novog ministra - pitajte mandatara’
 

Nakić je priznao da njegova administarcija, unatoč najavama, nije uspjela zaustaviti negativne trendove.

Tehnički ministar zdravlja Dario Nakić na otvorenju konferencije Hospital Days u četvrtak je u Zagrebu izložio analizu stanja zdravstvenog sustava, opterećenog s 3,4 milijarde duga, te viziju rješavanja nagomilanih problema, no odbio je odgovoriti vidi li se i dalje na čelnoj poziciji zdravstvenog resora, uputivši novinare na mandatara Andreja Plenkovića.

"Mislim da je to stvar mandatara i on će odrediti tko će dalje biti ministar, U ovom trenutku o tome ne želim razgovarati", odgovorio je Nakić nakon otvorenja Hospital Daysa, najveće regionalne poslovno-tehnološka konferencije fokusirane na poslovanje bolnica, zdravstvenog sustava i primjenu tehnologije u zdravstvu.

U Hypo kongresnom centru 29. i 30. rujna sudionici će moći poslušati brojna predavanja i okrugle stolove te obići izlagački dio s najnovijim proizvodima, uslugama i rješenjima iz područja zdravstvene i IT industrije. Na događaju se očekuje više od 700 sudionika iz Hrvatske i regije.

Ministar Nakić prilikom otvorenja konferencije istaknuo je važnost uspostave dobre organizacije i učinkovitog vođenja u zdravstvu, pogotovo u segmentu menadžmenta bolnica, te poručio "tko kod nastavi dalje na čelu Ministarstva, suočit će se s gomilanjem dugova koji su se sada popeli na 3,4 milijarde kuna".

Priznao je i da njegova administarcija, unatoč najavama, nije uspjela zaustaviti negativne trendove.

"Usporili smo stvaranje novih dugova, ali oni i dalje nastaju. U zadnjih osam mjeseci samo su troškovi lijekova povećani za 250 milijuna kuna. Promjene neće biti bez provođenja planiranih reformi", rekao je Nakić koji je u svojoj viziji razvoja sustava izdvojio - dovršetak reforme hitne službe, reformu bolničkog ustava, reorganizaciju nemedicinskih djelatnosti, razvoj onkoloških centara i nacionalni plan borbe protiv raka.

Moramo ići na uštede i racionalizaciju poslovanja, istovremeno raditi na nabavi nove opreme i edukaciji ljudi. U suprotnom sustav će propasti, bolnice trebaju postati mjesto liječenja, a ne ustanove socijalne skrbi za smještaj bolesnika, poručio je.

Iako se o smanjenju broja bolnica, njihovu spajanju i smanjivanju kreveta govori godinama, Nakić tvrdi da je tek njegova administracija uspjela napraviti točnu analizu postojećeg stanja i prijedlog reforme bolničkog sustava.

"To se nitko do sada nije usudio napraviti. Naša analiza sadrži točan broj i vrstu kreveta za svaku pojedinu bolnicu. Mi to imamo spremno", kaže Nakić te dodaje da je analiza nedavno dovršena i još neobjavljena te da će biti proslijeđena novoj administraciji.

Za provedbu te reforme bit će, kaže, potreban i politički konsenzus. Svi se za to deklarativno zalažu, ali konkretna rezanja bolničkih kapaciteta izazivaju snažne otpore i u vlastitoj stranci, a pogotovo u protivničkim političkim redovima.

Potreba nacionalnog konsenzusa u reformi zdravstva bit će tema i drugih događanja - okruglih stolova i panel rasprava u sklopu ovogodišnje pete konferencije Hospital Days koja nudi jedinstvenu priliku za razmjenu iskustava s ključnim akterima u zdravstvu RH svih profila.

Kao i svake godine, trendove u zdravstvenoj industriji sagledati će se iz kuta regulatora, pružatelja usluge i pacijenta. Fokus je na financijskoj održivosti te rješenjima u funkciji optimizacije resursa i dizanja kvalitete zdravstvene skrbi, također će se čuti iskustva visokorazvijenih EU članica kao i zemalja iz okruženja. Predavači i sudionici okruglih stolova su dionici zdravstvenog sustava regije, predstavnici državne vlasti, institucija i struke te stručnjaci iz zdravstvenog i informatičkog sektora.

Autor: VINKOVCIdnevnik.hr
  • Vinkovci
Vijest se nalazi u:

 

 

Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
 
Sveta tri kraljaNova godinaZaštita prava autora i korisnikaPredstavljanje knjige Marijana AlmašaFil Tilen po prvi puta u VinkovcimaSveti StjepanBožić
 
vinkovci.com.hr preporuča
Studio keramike Prag - tečaj keramike
 
Online izdanje - i do 80% popusta
Jutarnji List Današnje izdanje (i do 80% popusta) Sportske Novosti Današnje izdanje (i do 80% popusta) Slobodna Dalmacija Današnje izdanje (i do 80% popusta)
 
Horoskop - vinkovci.com.hr
 
 
Anketa je zatvorena
 
REKLAME

 
eTarget REKLAME
 

Vinkovci › Vijesti › Hrvatska › Politika › ‘Za novog ministra - pitajte mandatara’