vinkovci.com.hr
 

Vinkovci

 
Portal Vinkovci Vinkovci
Osvježeno
15:00
Velj
2016
11

Vinkovci › Vijesti › Hrvatska › Gospodarstvo › Najava proizvodnje za Kuvajt podigla cijenu dionice Đuro Đaković

Vinkovci 8111sss84
Vinkovci 05-laptopi
Vinkovci 811184
Vinkovci 03-mobiteli
Vinkovci 04-igracke  rotator
Vinkovci 02-tv-kucni-aparati
Vinkovci 06-vodic-i-knjiga-vinkovci
 
 
Najnoviji videi
 
Vinkovci Ekološko sredstvo za impregnaciju, hidrofobiranje, domašćivanje i čišćenje kože - obuća Ekološko sredstvo…
Ekološko sredstvo…
Vinkovci Ekološko sredstvo za impregnaciju, hidrofobiranje, domašćivanje i čišćenje kože - obuća Ekološko sredstvo…
Ekološko sredstvo…
Vinkovci Ekološko sredstvo za impregnaciju, hidrofobiranje, domašćivanje i čišćenje kože - remen Ekološko sredstvo…
Ekološko sredstvo…
Vinkovci Ekološko sredstvo za impregnaciju, hidrofobiranje, domašćivanje i čišćenje kože - Kožne jakne Ekološko sredstvo…
Ekološko sredstvo…
Recepti
Ovako sočne palačinke još niste probali - Vinkovci, vinkovci.com.hr Ovako sočne palačinke…
Ako su vam dosadile obične…
Što sve trebate znati o cvijetu soli? - Vinkovci, vinkovci.com.hr Što sve trebate znati…
RECEPT MATE JANKOVIĆA
Sva lica kuhanog vina: Crveno, slatko s medom - Vinkovci, vinkovci.com.hr Sva lica kuhanog vina:…
Priprema: Stavite vino,…
Bruskete s jagodama, kozjim sirom i balsamicom - Vinkovci, vinkovci.com.hr Bruskete s jagodama,…
Kozji sir i jagode. Da!…
Igre, igrice
Sviraj mi sviraj… - Vinkovci, vinkovci.com.hr Sviraj mi sviraj…
Pretvorite se u pravog…
Scooby-Doo - Strašni dvorac - Vinkovci, vinkovci.com.hr Scooby-Doo - Strašni…
Scooby Doo i ekipa
Super Mario Castle - Vinkovci, vinkovci.com.hr Super Mario Castle
Super Mario avantura
Bubblez - Vinkovci, vinkovci.com.hr Bubblez
Za one koji vole šarene…
Povezani članci
Zadnje vijesti
11
 
02.2016

Najava proizvodnje za Kuvajt podigla cijenu dionice Đuro Đaković

AKTIVNOSTI FOND MANAGERA NISU SPRIJEČILE PAD DIONICA
Najava proizvodnje za Kuvajt podigla cijenu dionice Đuro Đaković
 

Fond manageri na Zagrebačkoj burzi bili su aktivni prošlog tjedna, ali nisu uspjeli spriječiti pad cijena dionica.

Domaćem tržištu kapitala nisu pomogle ni poboljšane prognoze Europske komisije o procijenjenom rastu hrvatskog BDP-a u 2016. godini s očekivanih 1,4 na 2,1 posto jer nisu uspjele trgnuti ulagače i podići cijene dionica. Fond manageri su svojim aktivnostima utjecali na obujam trgovanja. Ukupni tjedni promet iznosio je 125,6 milijuna kuna. Dionicama se ostvarilo 77,6 te obveznicama 45,7 i certifikatima 2,3 milijuna kuna tjednog prometa. Prosječan dnevni promet dionicama iznosio je 15,5 milijuna kuna. To je za 1,2 milijuna kuna ili 7,2 posto manje nego tjedan dana prije. Na početku tjedna cijene dionica na Zagrebačkoj burzi su porasle. To je probudilo prikrivenu nadu ulagača kako bi rast dionica mogao biti nešto duži. U ponedjeljak se dionicama ostvarilo 23,0 milijuna kuna prometa uz povećanje indeksa Crobex na 1616 bodova (rast za 0,3 posto). Međutim, utorak je donio oštru korekciju cijena dionica, pri čemu se indeks Crobex spustio na 1605 bodova (pad za 0,7 posto).

Kratkotrajni oporavak
U utorak su bili aktivni fond manageri, koji su blok-transakcijama ostvarili 30,0 milijuna kuna prometa, od čega dionicama HT (14,0 milijuna kuna), Janaf (11,3 milijuna kuna) i Ledo (4,7 milijuna kuna). Prodavatelj dionica HT bio je skrbnički račun Zagrebačke banke-ZABA, a stjecatelj AZ obvezni mirovinski fond i skrbnički račun PBZ-a. Skrbnički račun Zagrebačke banke prodao je i dionice Ledo, čiji je kupac bio skrbnički račun PBZ-a. Dionice Janaf stekao je AZ OMF, a prodavatelj je Valamar riviera Poreč. Srijeda je donijela kratkotrajni oporavak tržišta i rast indeksa Crobex za 0,1 posto, na 1608 bodova, a četvrtak i petak pad dionica. Vrijednost indeksa Crobex dohvatila je u petak 1603 boda. To je za 9 bodova ili 0,6 posto manje nego na početku tjedna. Od 25 dionica u strukturi Crobexa šest je zabilježilo rast i 18 pad cijene, a vrijednosnica Kraš zadržala se na početnoj razini od 500,00 kn. Među tjednim dobitnicama izdvojila se dionica Đuro Đaković Holding rastom cijene za 6,7 posto, na 35,32 kn, nakon najave uprave društva kako tvrtka planira ostvariti netodobit u poslovanju te da postoji mogućnost angažiranja tvrtke na dijelu proizvodnje opreme za posebne vojne poslove u Kuvajtu.

Pad dionice Petrokemije
Rast cijene zabilježile su i dionice: AD Plastik (rast za 4,1 posto), Zagrebačka banka-ZABA (rast za 1,9 posto), Arenaturist (rast za 1,2 posto) i HT (rast za 1,1 posto). Na strani gubitnika našle su se dionice Genera (pad za 20,0 posto), Atlantska plovidba (pad za 8,3 posto), Dalekovod (pad za 7,6 posto) i Petrokemija (pad za 7,0 posto). Dionicama Ledo aktivno se trgovalo kroz blok-transakcije u ponedjeljak, kada se ostvarilo 13,5 milijuna kuna, i u utorak, s ostvarenih 5,0 milijuna kuna. Trgovanje dionicama HT provodilo se kroz redovni promet (6,1 milijuna kuna) te kroz blok-transakciju vrijednu 14,0 milijuna kuna u utorak, kada je 100 tisuća vrijednosnica promijenilo vlasnika po prosječnoj cijeni od 140,00 kn. Cijena dionica HT dohvatila je u petak 141,10 kn. To je za 1,50 kn ili 1,1 posto više nego na početku tjedna. Dionicama Janaf aktivno se trgovalo kroz blok-transakcije u utorak (11,3 milijuna kuna) i srijedu (2,6 milijuna kuna) nakon najava uprave o dobrim poslovnim rezultatima u 2015. godini. Povlaštenim dionicama Adris grupe ostvarilo se 4,3 milijuna kuna tjednog prometa uz sniženje cijene na 342,00 kn (tjedni pad za 0,9 posto). Redovnim dionicama Adris grupe ostvareno je 0,7 milijuna kuna tjednog prometa uz sniženje cijene na 473,00 kn (tjedni pad za 0,6 posto). Uprava Valamar riviera Poreč prestala je kupovati trezorske dionice te najavila održavanje sjednice Nadzornog odbora za 10. veljače ove godine, na kojoj će se razmatrati financijski izvještaji za prošlu godinu. To je dovelo do smanjenog volumena trgovanja i cijene dionice RIVP od 22,80 kn (pad za 0,2 posto). Vrijednost indeksa Crobis, koji prati kretanje cijena obveznica, povećala se u petak na 105,55 indeksnih bodova (rast za 0,14 posto).

Autor: VINKOVCIglas-slavonije.hr
  • Vinkovci
Vijest se nalazi u:

 
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
 
Sveta tri kraljaNova godinaZaštita prava autora i korisnikaPredstavljanje knjige Marijana AlmašaFil Tilen po prvi puta u VinkovcimaSveti StjepanBožić
 
vinkovci.com.hr preporuča
Studio keramike Prag - tečaj keramike
 
Online izdanje - i do 80% popusta
Jutarnji List Današnje izdanje (i do 80% popusta) Sportske Novosti Današnje izdanje (i do 80% popusta) Slobodna Dalmacija Današnje izdanje (i do 80% popusta)
 
Horoskop - vinkovci.com.hr
 
 
Anketa je zatvorena
 
REKLAME

 
eTarget REKLAME
 

Vinkovci › Vijesti › Hrvatska › Gospodarstvo › Najava proizvodnje za Kuvajt podigla cijenu dionice Đuro Đaković