vinkovci.com.hr
 

Vinkovci

 
Portal Vinkovci Vinkovci
Osvježeno
11:16
Srp
2015
28

Vinkovci › Vijesti › Hrvatska › Politika › MOL pozdravlja odluku Ustavnog suda

Vinkovci Profine banner
Vinkovci Mb-811x184-2
Vinkovci Igrackenadaljinski
Vinkovci Pletenina-dd
Vinkovci Drvo-code-banner
 
 
Najnoviji videi
 
Vinkovci Klapa Adrion - Ja sam majko cura fina Klapa Adrion - Ja…
Klapa Adrion - Ja…
Recepti
Ovako sočne palačinke još niste probali - Vinkovci, vinkovci.com.hr Ovako sočne palačinke…
Ako su vam dosadile obične…
Što sve trebate znati o cvijetu soli? - Vinkovci, vinkovci.com.hr Što sve trebate znati…
RECEPT MATE JANKOVIĆA
Sva lica kuhanog vina: Crveno, slatko s medom - Vinkovci, vinkovci.com.hr Sva lica kuhanog vina:…
Priprema: Stavite vino,…
Bruskete s jagodama, kozjim sirom i balsamicom - Vinkovci, vinkovci.com.hr Bruskete s jagodama,…
Kozji sir i jagode. Da!…
Igre, igrice
Sviraj mi sviraj… - Vinkovci, vinkovci.com.hr Sviraj mi sviraj…
Pretvorite se u pravog…
Scooby-Doo - Strašni dvorac - Vinkovci, vinkovci.com.hr Scooby-Doo - Strašni…
Scooby Doo i ekipa
Super Mario Castle - Vinkovci, vinkovci.com.hr Super Mario Castle
Super Mario avantura
Bubblez - Vinkovci, vinkovci.com.hr Bubblez
Za one koji vole šarene…
Povezani članci
Zadnje vijesti
KONTAKTIRAJTE NAS

Uredništvo

E-mail:
urednistvo@vinkovci.com.hr

 
28
 
07.2015

MOL pozdravlja odluku Ustavnog suda

SLUČAJ IVE SANADERA
MOL pozdravlja odluku Ustavnog sudaMađarska naftna i plinska kompanija MOL ustvrdila je u ponedjeljak, nakon što je Ustavni sud ukinuo prvu pravomoćnu presudu bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu zbog ratnog profiterstva u 'slučaju Hypo' te primanja mita u slučaju "INA-M
 

'MOL nikad nije bio dio tog pravnog procesa, ali pozdravlja današnju odluku hrvatskog Ustavnog suda. MOL još nije upoznat sa svim detaljima te odluke i pažljivo će je proučiti', kazali su iz MOL-a na upit Hine da komentiraju ukidanje odluke Ustavnog suda.

Dijelom presude, koju je ukinuo Ustavni sud, Sanader je bio osuđen da je zbog zadovoljenja najnižih potreba izdao nacionalne interese, prepustivši upravljačka prava u INA-i mađarskom MOL-u.

Isti dan kada je Vrhovni sud otvorio presudu u slučaju Hypo i INA-MOL Uskok je podigao optužnicu protiv predsjednika uprave i izvršnog direktora MOL-a Zsolta Hernadija, kojega tereti za davanje mita Sanaderu, što je obrana protumačila kao pritisak na sud.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak izjavio je u ponedjeljak da je odluka Ustavnog suda potvrda da nema urote protiv MOL-a.

"To je samo potvrda onoga što stalno ističemo, a to je da u Hrvatskoj ne postoji nikakva urota protiv MOL-a. Mi prema planu nastavljamo s arbitražnim postupkom koji posreduje u sporu hrvatske države i MOL-a", izjavio je Vrdoljak za Hinu.

Ustavni sud u obrazloženju svoje odluke zaključio je, među ostalim, da odluke domaćih sudova, uključujući one Ustavnog suda, općenito ne bi mogle imati utjecaja na arbitražne postupke koje Republika Hrvatska pokreće ili vodi u području međunarodnog trgovačkog prava. "Opće je načelo da arbitražna sudišta nisu vezana pravomoćnim presudama domaćih sudova, pa ni odlukama nacionalnih ustavnih sudova, jer te presude i odluke arbitražna sudišta smatraju činjenicama. Ta sudišta sama procjenjuju stvar u predmetu koji rješavaju", istaknuo je Ustavni sud.

Ustavni sud ukinuo je pravomoćnu presudu bivšem premijeru Ivi Sanaderu kojom je osuđen na 8,5 godina zatvora zbog ratnog profiterstva u 'slučaju Hypo' te primanja mita od mađarskog MOL-a i cijeli slučaj vratio na ponovno suđenje zagrebačkom Županijskom sudu. Ta odluka ne znači da Sanader izlazi iz zatvora, jer je osim ovih slučajeva nepravomoćno osuđen i u slučaju Fimi media.

Odluka najvišeg sudskog tijela donesena je po ustavnoj tužbi Sanaderovih odvjetnika koju su podnijeli nakon što je Vrhovni sud u lipnju prošle godine potvrdio prvostupanjsku osuđujuću presudu, dok je desetogodišnju zatvorsku kaznu umanjio na 8,5 godina.

Autor: Vinkovcitportal.hr
  • Vinkovci Mađarska naftna i plinska kompanija MOL ustvrdila je u ponedjeljak, nakon što je Ustavni sud ukinuo prvu pravomoćnu presudu bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu zbog ratnog profiterstva u 'slučaju Hypo' te primanja mita u slučaju
TEME
sud odluka
Vijest se nalazi u:

 

Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
 
Sveta tri kraljaNova godinaZaštita prava autora i korisnikaPredstavljanje knjige Marijana AlmašaFil Tilen po prvi puta u VinkovcimaSveti StjepanBožić
 
vinkovci.com.hr preporuča
Studio keramike Prag - tečaj keramike
 
Online izdanje - i do 80% popusta
Jutarnji List Današnje izdanje (i do 80% popusta) Sportske Novosti Današnje izdanje (i do 80% popusta) Slobodna Dalmacija Današnje izdanje (i do 80% popusta)
 
Horoskop - vinkovci.com.hr
 
 
Sviđa li Vam se novi izgled portala?
  •   Da
  •   Ne
 
 
 
REKLAME

inFarkturiranje

 
eTarget REKLAME
 

Vinkovci › Vijesti › Hrvatska › Politika › MOL pozdravlja odluku Ustavnog suda