‘Nastavi li štetiti SDP-u, slijede joj sankcije’

vinkovci.com.hr
 

Vinkovci

 
Portal Vinkovci Vinkovci
Osvježeno
13:00
Tra
2018
17

Vinkovci › Vijesti › Hrvatska › Politika › ‘Nastavi li štetiti SDP-u, slijede joj sankcije’

Vinkovci Alba-marketing-web-dizajn-811x184  rotator
 
 
Najnoviji videi
 
Vinkovci Ekološko sredstvo za impregnaciju, hidrofobiranje, domašćivanje i čišćenje kože - obuća Ekološko sredstvo…
Ekološko sredstvo…
Vinkovci Ekološko sredstvo za impregnaciju, hidrofobiranje, domašćivanje i čišćenje kože - obuća Ekološko sredstvo…
Ekološko sredstvo…
Vinkovci Ekološko sredstvo za impregnaciju, hidrofobiranje, domašćivanje i čišćenje kože - remen Ekološko sredstvo…
Ekološko sredstvo…
Vinkovci Ekološko sredstvo za impregnaciju, hidrofobiranje, domašćivanje i čišćenje kože - Kožne jakne Ekološko sredstvo…
Ekološko sredstvo…
Recepti
Ovako sočne palačinke još niste probali - Vinkovci, vinkovci.com.hr Ovako sočne palačinke…
Ako su vam dosadile obične…
Što sve trebate znati o cvijetu soli? - Vinkovci, vinkovci.com.hr Što sve trebate znati…
RECEPT MATE JANKOVIĆA
Sva lica kuhanog vina: Crveno, slatko s medom - Vinkovci, vinkovci.com.hr Sva lica kuhanog vina:…
Priprema: Stavite vino,…
Bruskete s jagodama, kozjim sirom i balsamicom - Vinkovci, vinkovci.com.hr Bruskete s jagodama,…
Kozji sir i jagode. Da!…
Igre, igrice
Sviraj mi sviraj… - Vinkovci, vinkovci.com.hr Sviraj mi sviraj…
Pretvorite se u pravog…
Scooby-Doo - Strašni dvorac - Vinkovci, vinkovci.com.hr Scooby-Doo - Strašni…
Scooby Doo i ekipa
Super Mario Castle - Vinkovci, vinkovci.com.hr Super Mario Castle
Super Mario avantura
Bubblez - Vinkovci, vinkovci.com.hr Bubblez
Za one koji vole šarene…
Povezani članci
Zadnje vijesti
KONTAKTIRAJTE NAS

Uredništvo

E-mail:
urednistvo@vinkovci.com.hr

 

 
REKLAME

 
INFO

 
19
 
06.2017

‘Nastavi li štetiti SDP-u, slijede joj sankcije’

MILANKA OPAČIĆ DOBILA UPOZORENJE
‘Nastavi li štetiti SDP-u, slijede joj sankcije’
 

SDP-ovi gradonačelnici, načelnici i župani proveli su petak i subotu u termama Tuhelj na sastanku s formalnom temom “Decentralizacija temelj uspješne Hrvatske”, ali niti pitanja od javnog interesa nisu uspjela utišati sve glasnije trzavice unutar stranke.

- U stranci može biti kritike, razgovora, konstruktivnosti i rada, ali ne destrukcije, nerada, guranja stvari pod tepih i rada protiv interesa SDP-a - rekao je na press konferenciji nakon tuheljskog sastanka predsjednik SDP-a Davor Bernardić, aludirajući na nedavne istupe dvoje nezadovoljnih SDP-ovaca, Milanke Opačić i Miranda Mrsića.

Lošiji od Grčke
Prije toga, Bernardić i SDP-ovci u izvršnoj vlasti na dvodnevnoj konvenciji zaključili su kako je Hrvatska po pitanju decentralizacije lošija od Grčke te da je dužnost države “onima koji rade brže i bolje omogućiti da se brže i razvijaju” - naglasivši pritom da su bolji upravo gradovi i općine pod SDP-ovom vlašću.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina također je nakon konvencije komentirao nedavne istupe SDP-ovke Milanke Opačić, napomenuvši kako osobe koje predstavljaju stranku na mjestu potpredsjednika Sabora moraju iznositi stranačke, a ne privatne stavove.

- Nikad nismo ljude izbacivali. Protivnik sam verbalnog delikta, ali odgovornost je na prvome mjestu - rekao je Komadina.

Ipak, kad se s članovima SDP-a govori manje formalno, iz struje koja, rezultatima izbora usprkos, i dalje čvrsto podržava aktualnog šefa Davora Bernardića, može se čuti kako se zasad nije razgovaralo o “micanju” Opačić s mjesta potpredsjednice Sabora, ali kako će sankcije zasigurno uslijediti ne promijeni li ova saborska zastupnica ubrzo svoju javnu retoriku.

- Gledajte, njena pozicija je trenutno najviša pozicija koju obnaša neki član naše stranke, ali predsjednik zasad ne razmišlja o njenoj smjeni. Ipak, ako Milanka Opačić nastavi raditi protiv SDP-a, sam statut predviđa sankcije koje ćemo biti dužni primijeniti - kaže nam jedan izvor blizak predsjedniku stranke.

Kao najlakšu sankciju statut ovdje predviđa opomenu, potom slijedi suspenzija sa svih stranačkih dužnosti i zabrana kandidiranja na period od dvije godine, a kao treća opcija javlja se mogućnost izbacivanja. O ovoj trećoj zasad nismo govorili - kaže naš izvor iz SDP-a, pojašnjavajući kako su se i Milanka Opačić i Mirando Mrsić malo zaletjeli, a potom ostali bez podrške jedne struje stranke koja im je prvotno obećala “držati svijeću”.
Izostala smjena

- I Mrsić i Opačić očekivali su da će rezultati SDP-a nakon lokalnih izbora biti katastrofalni te da će stranka zajahati na tom nezadovoljstvu i putem konvencije ići u smjenu Bernardića. Ipak, dogodilo se da rezultati izbora, iako nisu dobri, nisu niti tako loši, i da su Mrsić i Opačić ostali usamljeni - kaže naš izvor.

Pritom smatra da bi za Milanku Opačić nakon šest mandata u Saboru i s obzirom na osobno nezadovoljstvo koje osjeća u stranci oportunije bilo odlučiti se na “mirovinu”, u kojem slučaju bi se za nju lako pronašlo neko odgovarajuće mjesto u stranci.

- Hrvatska i SDP nisu tako mali, uvijek bi se za nju nešto našlo - priznaje naš sugovornik, pojašnjavajući da je struja nezadovoljnika u stranci spala na samo par članova.

Jedan naš drugi sugovornik blizak bivšem vodstvu stranke ipak smatra da nezadovoljstvo u stranci itekako tinja, ali kako među članovima nema lidera koji bi ih poveli u promjene.

- To bi, po mome mišljenju, trebao napraviti Siniša Hajdaš Dončić, ali on nikako da se pomakne. U Zagrebu nikad nismo imali lošiji rezultat, stranka se mjeri po uspješnosti, a ona koja se zatvara sama u sebe ne prolazi dobro među biračima - kaže naš izvor nezadovoljan činjenicom da na sastanak u Tuhelj nisu bili pozvani članovi Kluba zastupnika.

Ljudi bliski Bernardiću za Jutarnji neslužbeno pojašnjavaju kako se nadaju da će Opačić i Mrsić uvidjeti da griješe i vratiti se pod skute SDP-a.

- U protivnom, smatram da bi trebali vratiti svoje mandate s obzirom na to da su ih ih osvojili uz pomoć i za račun SDP-a - pojašnjava.

Autor: VINKOVCIjutarnji.hr
  • Vinkovci
Vijest se nalazi u:

 
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
Vinkovci
 
Sveta tri kraljaNova godinaZaštita prava autora i korisnikaPredstavljanje knjige Marijana AlmašaFil Tilen po prvi puta u VinkovcimaSveti StjepanBožić
 
vinkovci.com.hr preporuča
Studio keramike Prag - tečaj keramike
 
Online izdanje - i do 80% popusta
Glas Istre Današnje izdanje (i do 80% popusta) Novi List Današnje izdanje (i do 80% popusta) Zadarski List Današnje izdanje (i do 80% popusta)
 
Horoskop - vinkovci.com.hr
 
 
Kupujete li preko interneta?
  •   Da
  •   Ne
 
 
FACEBOK
 
Tweets by vinkovci (@vinkovci)

 

Vinkovci › Vijesti › Hrvatska › Politika › ‘Nastavi li štetiti SDP-u, slijede joj sankcije’